Închide

Noua lege a pensiilor prevede reducerea vârstei de pensionare pentru mame. Vezi cu cât

Avatar
adult, mother, nature

Fotografie de sasint pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Noua Lege a pensiilor care intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024 prevede unele modificări privind reducerea vârstei de pensionare pentru femei.

Noua lege aduce beneficii de pensionare pentru mame, chiar și pentru cele care au avut un singur copil.

Legea 360/2023 prevede la Articolul 51 că: ”Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, astfel:

Z
Foto: dcbusiness.ro

“Reducerea vârstei de pensionare specificată în alin. (1) se aplică și în cazul în care numărul de copii include și copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani”, mai precizează DC Business.

Conform noii legi, o femeie care a născut și crescut un copil va putea obține o reducere de șase luni a vârstei de pensionare, în timp ce una care a avut șapte sau mai mulți copii va beneficia de o reducere de trei ani și șase luni a vârstei de pensionare.

Pentru a evita discriminarea între femeile care au dat naștere și cele care au adoptat, legea stipulează că aceste reduceri se aplică și în cazul copiilor adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.

scroll to top