Închide

Noua lege pentru climă din SUA pune probleme cumpărătorilor de vehicule electrice

Avatar
electric car, refuel, current

Fotografie de stux pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Audi of America, Kia şi Porsche avertizează cumpărătorii vehiculelor sale electrice din Statele Unite că vor pierde accesul la credite fiscale federale de până la 7.500 de dolari odată ce preşedintele Joe Biden va semna legea pentru climă şi sănătate, de 430 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Audi, divizie a grupului Volkswagen, a declarat că doar modelul electric hibrid plug-in îşi va păstra creditul federal existent pentru restul anului. Potrivit companiei, legislaţia care a fost adoptată de Congres ”va avea un impact semnificativ asupra afacerii noastre şi asupra consumatorilor noştri”.

Proiectul de lege face ca orice vehicul electric asamblat în afara Americii de Nord să nu fie eligibil pentru credite fiscale, ceea ce a adus critici din partea Uniunii Europene, Coreei de Sud și multor producători de automobile. Proiectul de lege permite credite pentru clienții cu contracte obligatorii pentru vehiculele care nu au fost încă livrate atunci când Biden semnează legislația.

Kia a spus într-o scrisoare către dealerii săi din SUA că legea înseamnă că toate vehiculele sale electrice și plug-in nu se vor mai califica pentru credite fiscale odată ce aceasta este semnată, cu excepția cazului în care clienții au contracte obligatorii scrise.

Kia a îndemnat dealerii să contacteze clienții aflați pe listele de așteptare pentru a încheia contracte înainte ca Biden să semneze legea. Scrisoarea, pe care compania a confirmat-o vineri, a numit „schimbarea bruscă” a politicii fiscale pentru vehiculele electrice „foarte perturbatoare pentru afacerea noastră și, din păcate, pentru clienții noștri”.

Porsche, deținută de VW, a declarat vineri că cumpărătorii vehiculelor sale electrice Taycan și hibrid plug-in Cayenne și Panamera își vor pierde imediat eligibilitatea odată ce legislația va fi semnată.

„În ceea ce privește clienții care au plasat vehicule la comandă și care încă așteaptă livrarea, eligibilitatea lor pentru credit depinde de acordul individual de vânzare, care este o chestiune între aceștia și reprezentanța lor Porsche deținută și operată independent”, a spus un purtător de cuvânt al Porsche Cars North America.

Alliance for Automotive Innovation, un grup comercial care reprezintă printre altele VW, General Motors, Toyota Motor şi Ford Motor, a declarat săptămâna trecută că 70% din 72 de modele de vehicule electrice, hibride plug-in şi cu celule de combustibil din SUA nu vor mai fi eligibile după semnarea legii de către Biden.

La 1 ianuarie, când intră în vigoare veniturile suplimentare și limitele de preț ale noii facturilegi, precum și regulile de aprovizionare cu baterii și minerale esențiale, „nimeni nu se va califica pentru creditul integral atunci când cerințele suplimentare de aprovizionare vor intra în vigoare”, a adăugat grupul.

scroll to top