Închide

Noul stadion din Sibiu vrea să atragă meciuri mari. Închirierea se va face pe ”bani de semințe”

Avatar
Stadion Sibiu Con A

Construcția stadionului din Sibiu. Foto: CON-A, mai 2022.

Timp de citire: 2 minute

Primăria Municipiului Sibiu a publicat tarifele propuse pentru închirierea noului stadion din oraș, o investiție de 37 de milioane de euro, achitată din fondurile bugetului local. Conform proiectului de hotărâre care va fi supus votului Consiliului Local, prețul cel mai mare pentru închirierea stadionului este cerut celor care vor să organizeze evenimente culturale – 25.000 de lei, notează publicația locală Turnul Sfatului. Luna trecută, autoritățile locale anunțau că stadionul ar putea fi gata la finalul lunii octombrie.

Pentru meciurile internaționale, partide din Cupa României sau din Liga 1 costul chiriei este cu 5.000 de lei mai mic, de 20.000 de lei.

Prețul este per eveniment sportiv și nu se solicită bani în plus pentru cele desfășurate în nocturnă, de exemplu.

Pentru partidele din Liga 2, prețul solicitat este de 12.000 de lei, iar pentru cele din ligile 3 și 4 prețul cerut este de 6.000 de lei.

Stadionul poate fi folosit și doar pentru utilizarea pistei de atletism – 5 lei pe oră / persoană, iar prețul închirierii gazonului pentru antrenamente este de 1.200 de lei pe oră.

De asemenea, loja VIP poate fi și ea închiriată pentru diferite evenimente, în afara evenimentelor sportive sau culturale, prețul fiind de 1.200 de lei pe oră.

Camerele din cadrul stadionului, destinate sportivilor, pot fi închiriate cu 80 de lei cele single sau 100 de lei, cele duble.

Taxa de parcare este de 10 lei pe oră, se precizează în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiției de la Stadionul Municipal din Sibiu a fost calculată la 132.843.616,38 lei (fără TVA), potrivit primăriței Astrid Fodor.

Prețuri mai mici decât pe celelalte stadioane nou construite

În comparație, cele mai noi stadioane construite în țară au prețuri mult mai ridicate.

De exemplu, Arena Națională poate fi închiriată cu 13.000 de euro per eveniment, bani la care se adaugă alte taxe pentru sistemul de operare al stadionului.

Arena ”Giulești” poate fi închiriată cu 10.000 de euro pentru fiecare meci de fotbal, indiferent de competiție, iar Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova are un preț de închiriere de 37.000 de lei pentru meciurile echipei naționale și de 74.000 de lei pentru cele din competițiile internaționale – Europa League, Conference League sau Champions League.

La Cluj-Napoca, evenimentele fotbalistice de Liga 1 și internaționale pot fi organizate pentru 9.000 de euro per eveniment, la care se pot adăuga 2.000 de lei / oră pentru utilizarea instalației de nocturnă. Pentru evenimente de Liga 3 sau Liga 4, competiții interne sau internaționale de fotbal feminin, tineret sau juniori, tariful este mult mai mic, de doar 1.000 de euro per eveniment.

În cazul evenimentelor culturale – concerte, spectacole, festivaluri, întruniri cu caracter necomercial – tariful este identic cu cel de la Sibiu – 25.000 de lei, fără utilități.

Doar arena din Târgu Jiu este mai ieftină pentru închiriere decât cea din Sibiu: pentru un meci de fotbal, tariful este de 10.000 de lei, la care se adaugă 2.000 de lei pentru folosirea nocturnei. Pe de altă parte, la Târgu Jiu, echipa locală nu plătește chirie pentru a juca aici, având încheiat un contract de comodat.

scroll to top