Închide

Numai poliester reciclat! Mango își accelerează obiectivele de sustenabilitate

Avatar
Mango
Timp de citire: 2 minute

Mango își accelerează obiectivele de sustenabilitate: compania se angajează să se asigure că până în 2025 tot poliesterul folosit va fi reciclat, iar toate fibrele celulozice vor proveni din surse verificate și care pot fi urmărite.

Angajamentul Mango față de moda (mai) sustenabilă este întruchipat în eticheta Committed, care include toate articolele de îmbrăcăminte cu un impact mai mic asupra mediului. Acestea sunt articole care constau din cel puțin 30% fibre durabile, cum ar fi bumbacul organic, lâna reciclată sau poliesterul reciclat.

În ultimii ani, lanțul de modă a făcut eforturi mari pentru a crește proporția de „îmbrăcăminte durabilă”. Anul trecut, 80% din colecția Mango a făcut parte din gama Committed, ceea ce este aproape dublu față de procentul din 2020. Anul acesta, Mango vrea chiar să ajungă la 100%.

Retailerul a decis să accelereze mai multe obiective de sustenabilitate, pe care le-a inclus în planul strategic de la începutul anului 2020. Mai exact, Mango promite că 100% din poliesterul folosit va fi reciclat până în 2025, de două ori mai mult decât ținta inițială pentru acel an. Până atunci, toate fibrele celulozice vor proveni și din surse verificate și vor fi urmăribile, spune Mango, devansând angajamentul inițial cu cinci ani.

Transparenţă

„Conștienți de impactul asupra mediului al produsului nostru și în conformitate cu obiectivele și angajamentele noastre internaționale, lucrăm îmbrăcămintea promovând utilizarea fibrelor cu un impact mai mic asupra mediului în colecția noastră. Aducerea în față a obiectivelor de fibre durabile ne permite pentru să mergem spre un viitor mai sustenabil al modei”, spune CEO Toni Ruiz.

În conformitate cu strategia sa de transparență, în decembrie, compania a publicat o listă cu fabrici din lanțul său global de aprovizionare, care include acum fabrici de nivel 1 și fabrici de nivel 2. În acest an, grupul intenționează să dezvăluie și lista fabricilor de gradul 3, care este formată din furnizorii de materii prime.

scroll to top