Închide

Nvidia intenționează să lanseze trei noi cipuri pe piața din China

Avatar
nvidia, video, card

Fotografie de WikimediaImages pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Nvidia plănuiește să lanseze noi cipuri de inteligență artificială destinate pieței chineze la mai puțin de o lună după ce oficialii americani au înăsprit regulile privind vânzarea acestor cipuri în China, transmite Reuters.

Site-ul de știri din domeniul tehnologiei, SemiAnalysis, arată că cipurile Nvidia se numesc HGX H20, L20 PCIe și L2 PCIe și că Nvidia le-ar putea anunța lansarea cel mai devreme pe 16 noiembrie. Acțiunile Nvidia au crescut cu 3,3% la jumătatea zilei după acest anunț.

Cipurile includ majoritatea celor mai noi caracteristici ale Nvidia pentru dezvoltarea inteligenței artificiale, dar au fost reduse unele dintre măsurile privind puterea de calcul pentru a se conforma noilor reguli din SUA, potrivit analizei buletinului informativ privind specificațiile cipurilor.

Luna trecută, gigantul american al cipurilor de inteligență artificială, ale cărui unități de procesare grafică (GPU) domină piața de inteligență artificială, a declarat că noile restricții de export anunțate de Washington îl vor împiedica să vândă două dintre cipurile sale dedicate acestei tehnologii – A800 și H800 -, ambele create anul trecut pentru piața chineză pentru a se conforma cu regulile anterioare de export.

Noile reguli impuse de SUA asupra cipurilor de export

Noile reguli stabilesc un plafon pentru cât de multă putere de calcul poate încorpora un cip într-o dimensiune mică. De asemenea, regulile includ ceea ce analiștii numesc o “zonă gri”, în care cipurile ar putea fi în continuare autorizate să fie expediate în China, dar vor avea nevoie de o licență.

Într-o notă adresată clienților, analistul Aaron Rakers, de la Wells Fargo, a scris că toate cele trei cipuri raportate de Nvidia par să se încadreze sub plafoanele privind puterea de calcul, dar unul dintre ele pare să se afle în zona gri și va necesita o licență.

Nvidia a deținut o cotă de peste 90% din piața chineză a cipurilor de inteligență artificială, în valoare de 7 miliarde de dolari, iar analiștii au declarat că restricțiile americane vor crea probabil oportunități pentru ca firmele naționale, precum Huawei Technologies, să facă preia o parte din această piață.

scroll to top