Închide

Robert De Niro, bun de plată: o fostă asistentă a câștigat în instanță despăgubiri de 1,3 mil. $

Avatar
Robert De Niro Killers Of The Flower Moon Press Conference 070423 1 8bc25cf1b4a045e2aa02899568a8b783

Sursa foto: MOHAMMED BADRA / POOL / GETTY IMAGES / PEOPLE.COM.

Timp de citire: 2 minute

Compania de producţie a lui Robert De Niro, Canal Productions, a fost găsită vinovată de discriminare sexuală împotriva unei foste angajate şi i-a acordat daune de 1,3 milioane de dolari, potrivit agenției France-Presse, citată de Agerpres. Femeia a fost asistentă personală pentru Robert De Niro între 2008 și 2019. Din punct de vedere individual, principalul acuzat de practicile discriminatorii și abuzive este tocmai De Niro, însă juriul nu l-a găsit responsabil în mod personal.

Fosta angajată, Graham Chase Robinson, l-a acuzat pe starul din “Taxi Driver” că a pus-o să îndeplinească sarcini “stereotipic feminine”, chiar şi după ce a fost promovată în funcţii de conducere la compania Canal Productions, să spele cearceafuri, să dea cu aspiratorul în apartamentul lui sau să organizeze petreceri.

De asemenea, ea l-a acuzat de contact fizic nedorit şi de comentarii cu conotaţie sexuală.

Juraţii au constatat, de asemenea, că firma lui De Niro a încercat să se răzbune pe angajată. Aceasta a susţinut că actorul a refuzat să îi scrie scrisori de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere.

Juriul a respins plângerea iniţială depusă de Canal Productions împotriva lui Chase Robinson. Compania a acuzat-o pe aceasta că a retras sute de mii de dolari sub formă de cheltuieli personale de pe un card de credit al firmei, că s-a folosit de milioane de kilometri ai lui De Niro pentru a efectua călătorii cu avionul şi că a urmărit “seriale de televiziune pe Netflix” în timpul programului de lucru.

“Suntem încântaţi că juriul a dat un verdict în favoarea doamnei Chase Robinson. Nu numai că doamna Robinson a câştigat procesul împotriva Canal, dar juriul s-a pronunţat complet în favoarea doamnei Robinson declarând că plângerile lui Robert De Niro împotriva sa sunt nefondate”, a declarat avocatul ei, David Sanford, citat într-un comunicat.

De Niro, care nu a fost prezent la pronunţarea verdictului, nu a fost găsit responsabil în mod individual.

La începutul procesului, care a durat două săptămâni, actorul declarase că acuzaţiile fostei sale asistente erau “baliverne”.

scroll to top