Închide

O altă “victorie” a Coaliției. Tranșa a doua din PNRR va fi amânată. Vinovat: hidrogenul!

Avatar
Pnrr Dl Fondone Approvazione Senato

Sursă foto: PressHub

Timp de citire: 1 minut

Plata a 70 de milioane de euro din tranșa a doua din PNRR ar putea fi amânată  din cauza unui jalon neîndeplinit, hidrogenul. A doua tranșă are o valoare netă de 2,81 miliarde de euro și este condiționată de îndeplinirea a 51 de jaloane și ținte. Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a precizat pentru B1 TV că este o cerere de plată pe care România  a făcut-o încă din luna decembrie.

„Aceste 70 de milioane de euro sunt puțini, în perspectiva neagră de a bloca această tranșă. Vorbim de cererea de plată pe care România a făcut-o în decembrie, anul trecut. Suntem în iunie. Sunt 6 luni pierdute degeaba. Aceasta este cererea de plată care a inclus acea lege a avertizorului de integritate pe care Guvernul Ciucă-Ciolacu a făcut-o prost, apoi PSD a stricat-o și mai rău în Parlament. A fost nevoie de dialogul diplomatic la nivel înalt pentru a repara ce a stricat PSD în Parlament. Pe cifre și pe calendar, Comisia Europeană a arătat foarte multă îngăduință pentru România, pe regulamentul european ar fi trebuit să dea răspuns în 30 de zile. Dacă Comisia va confirma această cerere de plată, chiar parțială, e o veste bună și nepermis de întârziată din motive care țin doar de dorința celor de la PSD și PNL de a strica lupta cu corupția, pe scurt.

Această uriașă întârziere de 6 luni la cererea de plată numărul 2 înseamnă că nu a putut fi trimisă cererea de plată numărul 3, uriașa bubă cu pensiile speciale. Trebuie rezolvată problema cu pensiile speciale. Domnul Budăi lasă în urmă un dezastru. Sunt două ministere cu întârzieri mari la PNRR, Ministerul Muncii și Ministerul Energiei”.

scroll to top