Închide

O marcă celebră de îmbrăcăminte a renăscut după două decenii grele

Avatar
Marks & Spencer 1

Magazin Marks & Spencer. Foto: wikipedia.

Timp de citire: < 1 minut

Asistăm la începuturile unui nou M&S, conform lanțului britanic de magazine universale. Finanțele Marks & Spencer sunt în cea mai bună formă în care au fost din 1997, potrivit RetailDetail.eu.

Față de așteptările multora, Marks & Spencer a reușit să schimbe lucrurile. Lanțul de magazine a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 9,4%, până la 13 miliarde de lire sterline (aproximativ 15,3 miliarde de euro) anul trecut, în timp ce profiturile înainte de impozitare au crescut cu o creștere deosebit de spectaculoasă de 41,4%. Profiturile au ajuns la 672,5 milioane de lire sterline (790,5 milioane de euro).

Această creștere a fost determinată în principal de diviziile de alimente și îmbrăcăminte, care au crescut cu 13%, respectiv 5,3%. Aceasta înseamnă că planurile de redresare ale retailerului dă roade, deoarece M&S a deschis în mod deliberat mai multe magazine alimentare și a închis alte magazine mai puțin profitabile în ultimii ani. Vânzările de îmbrăcăminte au fost stimulate în principal de articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, denim și lenjerie: anul trecut lanțul a vândut 114 articole de lenjerie pe minut.

Marks & Spencer spune că situația sa financiară nu a fost atât de bună din 1997. Este chiar „începutul unui nou M&S”, transmite CEO Stuart Machin, potrivit Financial Times.

„Avem vânt în pânze, avem încredere că planul nostru funcționează… și avem mult mai multe oportunități în fața noastră.” Lanțul își dorește acum să redevină o destinație completă de cumpărături, nu doar pentru ocazii speciale sau reîncărcări.

scroll to top