Închide

Primul interviu cu Schumacher după accident, un fals generat de AI. Scandalul s-a lăsat cu despăgubiri de 200.000 €

Avatar
Schumi Die Aktuelle

Sursa foto: Kress.de.

Timp de citire: < 1 minut

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri de 200.000 de euro din partea editorilor unei reviste care a publicat un “interviu” generat de inteligenţa artificială cu fostul pilot de Formula 1, relatează BBC, citat de News.ro.

Publicaţia germană Die Aktuelle a publicat o fotografie a lui Schumacher pe coperta ediţiei sale din aprilie 2023.

Pe coperta revistei figura o fotografie a fostului pilot, cu titlul ”Michael Schumacher: primul interviu!”. Un subtitlu spunea: ”Pare înşelător de real”.

În paginile interioare a devenit evident că tabloidul scria despre un interviu fals generat de un site web de inteligenţă artificială.

Schumacher, în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de când a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013.

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat pentru agenţia de presă Reuters sentinţa împotriva grupului media Funke, editorul revistei.

Editorul revistei Die Aktuelle a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar Funke a cerut scuze familiei.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

scroll to top