Închide

O reclamă Braun la un aparat de ras, subiectul unor comentarii violente pe rețelele de socializare

Avatar
Braa

Sursă foto: Captură de ecran de pe site-ul https://www.braunshop.co.uk

Timp de citire: 2 minute

O reclamă a companiei Braun la un aparat de ras devine subiectul unor comentarii violente pe rețelele de socializare după ce utilizatorii au observat că în ea apare un model transsexual cu cicatrici de dublă mastectomie care își rade barba, transmite Fox News.

Comentatorii conservatori de pe rețelele de socializare au criticat săptămâna aceasta brandul – o filială a Procter & Gamble – susținând că acesta

„celebrează cultul mutilării genului”.

Unii utilizatori au pledat, de asemenea, să-i fie acordat brandului

„tratamentul Bud Light”,

făcând referire la boicotul care a afectat berea din cauza asocierii sale cu influencerul transsexual Dylan Mulvaney.

Imaginea controversată a fost găsită recent printre imaginile promoționale de pe site-ul lui Braun. Aceasta înfățișa ceea ce inițial părea a fi un model de sex masculin care se bărbierește, dar o privire mai atentă arată că subiectul este o femeie biologică care a suferit o dublă mastectomie.

Un purtător de cuvânt al Procter & Gamble a declarat pentru Fox News Digital că imaginea reprezintă consumatori Braun reali.

Acesta a spus:

„Aceasta este una dintre sutele de imagini de pe site-ul nostru care arată oameni care folosesc produsele noastre – toate acestea reflectă consumatorii pe care îi servim”.

Criticii au dat de pământ cu Braun pe platforma de socializare X (fosta Twitter) după ce au văzut imaginea. Mai multe personalități conservatoare au comentat subiectul.

Activistul conservator canadian Chris Elston, cunoscut și sub numele de „Billboard Chris”, a comentat fotografia, spunând:

„Braun celebrează acum cultul mutilării genului”.

Comentatorul conservator Ian Miles Cheong a observat că

„Braun a luat calea lui Gillette și Bud Light”,

făcând referire la două companii care au inclus persoane transsexuale în marketingul lor în ultimii ani și au suferit reacții negative semnificative pentru aceasta.

Psihologul și autorul canadian Dr. Jordan Peterson a reiterat afirmația lui Cheong, postând:

„@Braun caută din greu momentul său @Budweiser”.

Peterson a făcut o altă postare, întrebând:

„Hei! Voi, ticăloșilor treji de la @Braun, credeți că acest măcel malefic este un fel de declarație de modă? Aceasta este brutalitate de nivel Mengele și credeți că este moral să capitalizați pe ea.”

Oli London, activist britanic împotriva chirurgiei trans, a postat:

„BRAUN prezintă o femeie biologică transsexuală cu cicatrici de dublă mastectomie în noua lor reclamă pentru gama de bărbierit pentru bărbați”.

Maya Forstater, directorul executiv al grupului activist Sex Matters, a atacat Braun într-o declarație recentă pentru publicația britanică The Telegraph.

Forstater a declarat:

„Directorii Braun trebuie să fi trăit sub o piatră dacă ei cred că această campanie reprezintă „incluziune”. Realitatea este că Braun s-a înscris acum în istorie ca promotor al contagiunii sociale și a ceea ce va deveni unul dintre cele mai notorii scandaluri medicale”.

scroll to top