Închide

Oficial european: România și-a făcut treaba. Bifează toate criteriile tehnice de aderare la Schengen

Avatar
Schengen

foto: universul.net

Timp de citire: 2 minute

România îndeplineşte “toate” criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, a declarat, luni, Iratxe Garcia Perez, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D). Potrivit Ziare.com, oficialul şi-a transmis angajamentul “ferm”, atât personal, cât şi politic, de a lucra pentru ca ţara noastră să fie admisă în acest spaţiu “cât mai curând posibil”.

Perez, aflată în vizită la Bucureşti, a avut o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a făcut referire la o chestiune foarte importantă şi anume faptul că România trebuie să fie acceptată în Spaţiul Schengen şi eu vă spun că vă ofer angajamentul meu să lucrăm în acest sens, să se întâmple această aderare.

România îndeplineşte toate criteriile tehnice solicitate de Uniunea Europeană astfel încât să intre în Spaţiul Schengen. Nu există nicio scuză să nu devină realitate acest lucru cât mai curând posibil. Nu mai există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată şi să rămână în această situaţie de inegalitate faţă de alte ţări. România şi-a făcut treaba”, a afirmat preşedintele Grupului S&D, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PSD.

Iratxe Garcia Perez a subliniat că România dă dovadă “de ceea ce Uniunea Europeană are nevoie” – “solidaritate” şi “angajament” şi trebuie să i se răspundă în consecinţă.

“Prin urmare, vă ofer angajamentul meu personal, dar şi politic, în calitate de preşedinte al Grupului S&D, să lucrăm împreună ca să transformăm acest lucru în realitate cât mai curând posibil. România dă dovadă de ceea ce Uniunea Europeană are nevoie şi anume solidaritate şi angajament şi, în acelaşi timp, şi noi trebuie să răspundem la toată această generozitate de care poporul român dă dovadă faţă de Uniunea Europeană. (…)

Vă ofer angajamentul meu. Vom lucra pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Este de altfel un lucru urgent şi din partea grupului S&D vreau să lucrăm la toate nivelurile – la Parlamentul European, cu Comisia Europeană şi în cadrul Consiliului – ca acest lucru să devină realitate cât mai curând posibil. Mi-e greu să înţeleg de ce nu s-a întâmplat până acum şi insist asupra faptului că toate cerinţele tehnice au fost îndeplinite de România”, a adăugat ea.

Potrivit preşedintelui Grupului S&D, “Comisia Europeană ştie prea bine că au fost îndeplinite cerinţele tehnice”. “Ce trebuie să facem acum este doar să convingem anumite Guverne care sunt reticente la nivelul Consiliului. Şi o să lucrăm în acest sens pentru eliminarea reticenţelor existente şi pentru îndeplinirea obiectivului cât mai curând posibil”, a menţionat Perez.

scroll to top