Închide

Oligarhii ruși continuă să își folosească avioanele private, dar destinațiile nu mai sunt cele obișnuite

Avatar
plane, travel, vacations

Fotografie de NoName_13 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În cei doi ani de dinaintea războiului din Ucraina, un Boeing 737 privat legat de oligarhul rus Vladimir Evtușenkov a străbătut întreaga lume, ajungând pe Coasta de Azur, în Maldive și Seychelles, precum și în capitale mondiale și centre financiare. În acest an, în loc de locurile de joacă tradiționale ale celor înstăriți, avionul a vizitat de câteva ori fostele state sovietice Kârgâzstan, Kazahstan și Belarus, precum și China, arată datele de urmărire a zborurilor furnizate de Flightradar24, potrivit Reuters.

Într-un semn atât al limitărilor, cât și al razei de acțiune a sancțiunilor occidentale în vigoare de la invazia Moscovei în Ucraina, unii dintre cei bogați și puternici din Rusia găsesc modalități de a menține avioanele personale în aer, se arată în raportul Reuters, însă restricțiile au redus drastic locurile în care avioanele pot călători.

Boeing-ul legat de Evtușenkov se numără printre cele cel puțin 50 de avioane private reînmatriculate sub pavilion rusesc de la invazia din 2022, potrivit datelor din registrele naționale de înmatriculare a avioanelor până la începutul lunii august, care nu au fost raportate anterior și care au fost analizate de Reuters.

Mai multe dintre avioanele private repatriate au fost asociate cu politicieni proeminenți și personalități din mediul de afaceri, potrivit a două surse de rang înalt din industria aviatică rusă, care nu au fost autorizate să vorbească cu mass-media și au vorbit sub rezerva anonimatului.

Cele două surse au declarat că Evtușenkov a folosit personal Boeing-737, care până anul trecut a purtat logo-ul companiei pe care a fondat-o, conglomeratul de telecomunicații AFK Sistema, arată imaginile de pe site-ul Jetphotos.

scroll to top