Închide

OMV Petrom va instala cel puțin 40 de stații de reîncărcare în benzinăriile sale din România

Avatar
plug-in, electricity, e-car

Fotografie de Joenomias pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

OMV Petrom, în parteneriat cu Renovatio, operatorul celei mai mari rețele de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România, vor instala, până la sfârșitul anului 2022, cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra rapidă în stațiile OMV și Petrom din România, potrivit unui anunț al OMV Petrom apărut pe site-ul Bursei de Valori București.

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minimum 50 kW, iar cel puțin 20 dintre acestea vor avea stații de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW și se vor încărca în 20 de minute. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra-rapidă din România.

Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcție de configurația bateriei și de compatibilitățile tehnologice ale autovehiculului cu soluția de încărcare.

Ținta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice să fie înapoi la drum în mai puțin de 20 de minute. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

”Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim sa asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitate”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

scroll to top