Închide

OMV, taxată la buzunar din cauza poluării: Amendă de 100.000 de lei la rafinăria Petrobrazi

Avatar
Petrobrazi Noaptea0

Rafinăria Petrobrazi. Sursa foto: OMV Petrom.

Timp de citire: < 1 minut

Garda de Mediu Prahova a sancționat rafinăria Petrobrazi, deținută și operată de OMV Petrom, cu o amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităților constatate la controlul efectuat, anunță instituția pe pagina sa de Facebook.

Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum și a apariției unui trend de depășire ale valorilor limită la indicatorul H2S (hidrogen sulfurat) înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), anunță Garda de Mediu Prahova.

”În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiții din actul de reglementare precum și a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice. În vederea evitării unor astfel de situații comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operațiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului”, potrivit anunțului citat.

scroll to top