Închide

OpenAI dezvăluie un nou model de inteligență artificială, pe măsură ce competiția se intensifică

Avatar
ai generated, chatgpt, chatbot

Fotografie de Franz26 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Producătorul ChatGPT, OpenAI, a declarat luni că va lansa un nou model de inteligență artificială, numit GPT-4o, capabil de conversații vocale realiste și capabil să interacționeze prin text și imagine, aceasta fiind cea mai recentă mișcare a sa pentru a rămâne în față în cursa pentru a domina tehnologia emergentă, potrivit Reuters.

Noile capacități audio permit utilizatorilor să vorbească cu ChatGPT și să obțină răspunsuri în timp real, fără întârziere, precum și să întrerupă ChatGPT în timp ce vorbește, ambele caracteristici ale conversațiilor realiste pe care asistenții vocali AI le-au considerat o provocare, au arătat cercetătorii OpenAI în cadrul unui eveniment transmis în direct.

“Se simte ca o AI din filme … Să vorbesc cu un computer nu mi s-a părut niciodată cu adevărat natural pentru mine; acum mi se pare”, a scris Sam Altman, CEO-ul OpenAI, într-o postare pe blog.

Susținut de Microsoft, OpenAI se confruntă cu o concurență tot mai mare și cu presiuni pentru a extinde baza de utilizatori a ChatGPT, produsul său popular de chatbot care a uimit lumea cu capacitatea sa de a produce conținut scris asemănător cu cel uman și cod software de top.

În cadrul evenimentului livestream, cercetătorii OpenAI au prezentat noile capacități de asistent vocal ale ChatGPT. Într-o demonstrație, ChatGPT și-a folosit capacitățile de viziune și voce pentru a vorbi cu un cercetător despre rezolvarea unei ecuații matematice pe o foaie de hârtie.

Într-o altă demonstrație, cercetătorii au arătat capacitatea modelului GPT-4o de traducere lingvistică în timp real.

Demonstrațiile făcute de OpenAI au fost la limita SF-ului, ChatGPT și interlocutorul său fiind la un moment dat implicați într-o conversație cochetă. Cercetătorul OpenAI i-a spus chatbotului că este într-o dispoziție excelentă pentru că îi demonstra “cât de util și uimitor ești”.

ChatGPT a răspuns: “Oh, încetează! Mă faci să roșesc!”

Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, a declarat în cadrul evenimentului că noul model va fi oferit gratuit, deoarece este mai rentabil decât modelele anterioare ale companiei. Utilizatorii plătiți ai GPT-4o vor avea limite de capacitate mai mari decât utilizatorii gratuiți ai companiei, a precizat ea.

Modelul GPT-4o va fi disponibil în ChatGPT în următoarele câteva săptămâni, a precizat compania.

scroll to top