Închide

Optimism la Levi Strauss: “Ce-a fost mai rău a trecut!”

Avatar
Levis Getty

Foto: Quartz.com/Getty

Timp de citire: 2 minute

Levi Strauss & Co. a înregistrat o scădere semnificativă a vânzărilor în primul trimestru din cauza închiderii magazinelor din Europa. Producătorul de jeans își ajustează în sus totuși previziunile pentru anul în curs, considerând că cel mai important moment al coronacrizei este deja lăsat în urmă

Vânzările Levi’s au înregistrat 1,31 miliarde de dolari (1,1 miliarde de euro) în perioada decembrie-februarie, în scădere cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea de două cifre a vânzărilor se datorează în principal închiderii continue a magazinelor pe unele piețe. De exemplu, 4 din 10 magazine din Europa sunt în prezent complet închise, în timp ce altele sunt doar parțial deschise, potrivit retailerului, citat de RetailDetail.

Și în Statele Unite există un trafic semnificativ mai mic pe arterele mari comerciale

Scăderea vânzărilor în magazine a fost parțial compensată de o creștere cu un sfert a veniturilor din comerțul electronic ale companiei. Vânzările totale online, inclusiv vânzările digitale ale partenerilor angro, au crescut chiar cu 41%.

Profitul net al companiei de modă a ajuns la 142,5 milioane de dolari (120 de milioane de euro) comparativ cu 152,7 milioane de dolari (128 de milioane de euro) în urmă cu un an, ceea ce oferă optimism.

“Aceste rezultate indică dovezi foarte bune că vom ieși din pandemie drept o companie mai puternică. Ne depășim propriile așteptări pe plan intern și ne depășim așteptările externe, în ciuda faptului că avem o treime din magazinele noastre închise în Europa pe tot parcursul trimestrului.”, a declarat CEO-ul Chip Bergh pentru CNBC.

Levi’s presupune că momentul greu al crizei s-a încheiat și își revizuiește așteptările în sens pozitiv pentru prima jumătate a anului. Astfel, vânzările ar trebui să crească cu 24-25% în perioada menționată. CFO-ul Harmit Singh merge mai departe cu optimismul și consideră că vânzările ar putea reveni la nivelurile pre-pandemice până în al patrulea trimestru al acestui an.

scroll to top