Închide

Orban: Intenția noastră este să deschidem sezonul estival. După 1 iunie reglementăm turismul

Avatar

Foto: cotidianul.ro

Timp de citire: < 1 minut

Primul ministru Ludovic Orban a declarat că sectorul turistic va fi reglementat după data de 1 iunie, iar intenția Guvernului este de a deschide sezonul estival.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restricție este legată de neutilizarea spațiilor comune de servire a mesei. Bucătariile se pot deschide, dar masa se va servi în regim de room service.

În ceea ce privește sezonul estival sigur că probabil după data de 1 iunie vom reglementa sectorul turistic. Intenția noastră, sigur, e în măsura în care nu există o răspândire mai largă de cazuri de infectare, intenția noastră este, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul este de părere că relaxarea restricțiilor trebuie să aibă loc gradual, iar activitățile care au demarat deja sau au primit acceptul Guvernului de a demara, o fac pentru că prezintă un risc epidemiologic mai redus.

Toate țările balcanice și din regiune care dețin porțiuni de litoral se grăbesc să salveze ce pot din acest sezon estival, pus sub mari semne de întrebare din cauza pandemiei de coronavirus și măsurilor de siguranță sporită în combaterea ei.

scroll to top