Închide

Orban: Nu mai avem alegeri până în 2024. Subvenția pentru partide ar trebui redusă

Avatar
piggy bank, money, dollar bill

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că subvenţiile acordate partidelor politice parlamentare ar trebui diminuate, având în vedere că în următorii trei ani nu mai sunt alegeri. Potrivit news.ro, el susţine că subvenţia trebuie “dimensionată în funcţie de cheltuielile normale şi fireşti ale unei formaţiuni politice” şi că în coaliţie nu a fost de acord cu suplimentarea sumei acordate partidelor.

“Această subvenţie trebuie redusă din punctul meu de vedere. Nu mai avem, până în 2024, alegeri. Ca atare, ea trebuie dimensionată în funcţie de cheltuielile normale şi fireşti ale unei formaţiuni politice, cheltuieli care sunt cheltuieli pentru sedii, cheltuieli pentru personalul care deserveşte partidul, eventual cheltuieli pentru asigurarea comunicării publice cu cetăţenii”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară.

Preşedintele PNL a menţionat că nu s-a discutat acest subiect şi că nu a văzut suma alocată la rectificarea bugetară pentru finanţarea partidelor politice.

“Eu am avut o singură discuţie pe tema asta (în coaliţia de guvernare – n.r.)  în care nu am fost de acord cu nicio suplimentare a sumelor pentru partidele politice. Vă mărturisesc că nu m-am uitat la şedinţa asta de coaliţie la acest lucru, dar vă spun categoric că nu sunt de acord cu suplimentarea sumei”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă cheltuielile pentru campaniile interne din partide se fac din această subvenţie, liderul PNL a explicat că nu a cheltuit banii partidului pentru campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL.

“În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am cheltuit niciun leu din fondurile partidului pentru prezenţa mea la conferinţe judeţene, sau prezenţa mea la procedura de prezentare a moţiunilor. Sigur, există personalul SPP şi deplasarea care o fac în conformitate cu prevederile legale, care nu ţin de voinţa mea, ci ţin pur şi simplu de prevederile legale în domeniu”, a explicat Ludovic Orban.

El susţine că nu are informaţii conform cărora premierul sau susţinătorii acestuia ar folosi fondurile partidului pentru campania internă.

scroll to top