Organizatorii Forumului Economic Mondial fac bani din orice. Cât te costă o acreditare la Davos?

, , ,
Autor:    -  
Foto: afaceri.news

Timp de citire: 4 minute
  • Forumul Economic Mondial (World Economic Forum, prescurtat WEF) a majorat de 10 ori prețul de intrare pentru unii invitați la reuniunea sa anuală de la Davos care a început luni, 20 ianuarie, încercând să obțină o cotă mai mare din marja reuniunii de elită.
  • De asemenea, organizația extinde din acest an numărul de permise disponibile și modernizează accesul pe care îl oferă.
  • Schimbarea, planificată pentru reuniunea din 2025 din ianuarie, a fost discutată cu sponsorii în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Geneva încă în noiembrie, potrivit persoanelor care au fost prezente citate de Financial Times.

WEF oferă legitimații de acces, sau ecusoane, pentru participanții de rangul doi din anturajul liderilor de companii care alcătuiesc participanții oficiali la Davos. Prețul acestora va crește de la 100 de franci elvețieni (115 dolari) în anii precedenți la 1000 de franci elvețieni începând e la ediția din 2025. Ecusoanele oferă oricum acces doar la unele părți ale reuniunii WEF, dar nu și la centrul principal de conferințe, unde liderii mondiali și directorii executivi pot discuta între mesele rotunde despre economia globală, inegalitate și schimbările climatice.

O acreditare de elită costă 27 000 de franci elvețieni de persoană. Insignele de nivel inferior vor fi puse la dispoziția unei game mai largi de participanți decât în anii precedenți, inclusiv a unor sponsori mult mai mici. De asemenea, sunt concepute pentru a atrage executivi de nivel mediu cu promisiunea unor noi oportunități de a stabili legături cu alți participanți.

„Se simte ca o goană după bani”,

a declarat un director de la un mare sponsor al WEF pentru Financial Times

„Ca și cum un om de marketing s-ar fi dus (la organizatori) și le-ar fi spus că subevaluează brandul Davos. Sincer, nu am idee unde vor pune toți acești oameni. Deja nu te mai puteai mișca”,

a completat acesta.

Asaltul companiilor în “lumea bună” din Davos

Reuniunea WEF copleșește mica stațiune de schi elvețiană în fiecare an, timp de o săptămână în ianuarie, când întreprinderile locale închiriază spații corporațiilor care doresc să înființeze „fațade de magazin” unde să își poată comercializa serviciile și să găzduiască întâlniri cu clienții.

Pentru 2025, WEF construiește o nouă clădire lângă centrul de conferințe, în mijlocul orașului, pentru a-și găzdui proprii administratori și pentru a participa la frenezia imobiliară.

Acesta a anunțat sponsorii că pot închiria spații de întâlnire în clădirea modulară de tip container pentru aproximativ 150 000 de franci elvețieni pe săptămână.

Organizația non-profit World Economic Forum numără multe dintre cele mai mari companii din lume printre cei 120 de „parteneri strategici” ai săi, de la giganți ai tehnologiei la bănci și firme de servicii profesionale. Dar are, de asemenea, un număr din ce în ce mai mare de sponsori corporativi mai mici, numărul total de companii partenere ajungând la 900.

Bani din piatră seacă

WEF lansează, de asemenea, un program care permite acestui cerc mai larg de sponsori corporativi să organizeze evenimente proprii sub umbrela oficială Davos – contra cost, bineînțeles. Organizatorii sunt deja obișnuiți să scoată bani din orice pe perioada celor 5 zile de lucrări ale Forumului Economic Mondial. Conform planului, companiile ar putea să transmită în direct și să comercializeze până la 10 sesiuni de discuții în cadrul aplicației pentru participanții la Davos, dacă plătesc 45 000 de franci elvețieni.

Totuși, WEF va trebui să verifice dacă sesiunile se aliniază misiunii sale de promovare a ingeniozității umane, a antreprenoriatului și a inovării. Acestea vor rămâne distincte de programul oficial care implică lideri mondiali și directori executivi. Ideea este de a pune o ștampilă de aprobare a WEF pe unele dintre activitățile care au apărut la periferia evenimentului în ultimii ani și de a lăsa deoparte artificiile oportuniste de marketing corporatist care s-au înghesuit, de asemenea, în Davos.

„Scopul este de a oferi mai multe oportunități de a recunoaște leadership-ul partenerilor în afara programului oficial”

a declarat un purtător de cuvânt al WEF citat de Financial Times.

Sistemul extins de ecusoane „va oferi acces la locații exclusive din zona de securitate și servicii digitale complete pentru a naviga în ecosistemul Davos, a interacționa unii cu alții și a fi listați în aplicația Forumului Economic Mondial alături de participanții oficiali”. Purtătorul de cuvânt a adăugat:

„Programul acreditat, ecusoanele acreditate și birourile sunt puse la dispoziția partenerilor contra cost”.

WEF afirmă că reuniunea anuală din 2025, care are loc între 20 și 24 ianuarie, va aborda provocările „răspunsului la șocurile geopolitice, stimulării creșterii pentru îmbunătățirea nivelului de trai și gestionării unei tranziții energetice echitabile și favorabile incluziunii”.

Pregătirile se desfășoară pe fondul examinării culturii proprii a WEF, după acuzațiile de discriminare la locul de muncă și hărțuire sexuală împotriva fondatorului Klaus Schwab, pe care acesta le neagă. Consiliul său de administrație a angajat o firmă de avocatură externă pentru a efectua o revizuire a culturii sale la locul de muncă, care nu s-a încheiat încă.

AFACERI.news vă va ține la curent cu desfășurarea Forumului Economic Mondial de la Davos pe parcursul întregii săptămâni.

*

Citește și:

Elite la Davos | Toate escortele și prostituatele de lux sunt ocupate la Forumul Economic Mondial

https://davos2024.io/


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!