Închide

“Pace, dragoste și banane”: Chitara spartă în seara destrămării trupei Oasis, vândută pentru o sumă uriașă

Avatar
2022 Oasis Noelgallagher Getty 2000x1270 696x442

Noel Gallagher, la Glastonbury 2004, cu chitara roșie Gibson ES-355. foto: Hayley Madden/Redferns

Timp de citire: 2 minute

Chitara Gibson a lui Noel Gallagher, spartă într-o seară din 2009, într-o perioadă în care grupul britanic Oasis făcea implozie, şi-a găsit marţi un cumpărător, care a plătit pentru ea 385.500 de euro, în cadrul unei licitaţii organizate la Paris, informează AFP și AGERPRES.

Chitara de un roşu sângeriu a fost spartă în culisele festivalului parizian Rock en Seine în 2009 de către Noel Gallagher.

Conflictul “exista de ceva vreme între cei doi fraţi, însă, în acea seară, a explodat în vestiare, o chitară a lui Noel a fost spartă şi a urmat destrămarea grupului”, a declarat recent pentru AFP Jonathan Berg, cofondator al Artpeges, galeria responsabilă de vânzare, referindu-se la disputa dintre Noel şi Liam Gallagher.

Mulţimea care aştepta concertul vedetelor brit-pop a aflat atunci, cu uimire, printr-un mesaj transmis în timpul festivalului, despre destrămarea lor.

Chitara, restaurată în 2011, a fost prezentată cu carcasa sa originală şi cu o notă de la fostul proprietar: “Pace, dragoste şi banane”.

Cu o valoare estimată la 150.000 euro, chitara a fost adjudecată în schimbul sumei de 300.000 de euro, plus taxe de 85.500 de euro.

Arthur Perault, cofondator al Artpeges, a declarat că este “destul de mulţumit” de această vânzare.

Printre celelalte obiecte emblematice scoase la licitaţie s-a numărat un costum din piele şi lanţuri purtat de Martin Gore, liderul grupului britanic Depeche Mode, adjudecat pentru 15.528 de euro, cu taxe incluse.

Un vinil de 45 rotaţii pe minut al lui Johnny Hallyday, cu autograf de la Jimi Hendrix în 1966, când acesta nu cunoscuse încă celebritatea, semnat de asemenea de cântăreţul francez, a fost vândut cu 10.352 de euro.

În total, 85 de loturi au fost scoase marţi la licitaţie de Hôtel Drouot, printre acestea amplificatoare din anii 60, serigrafii ale albumelor Pink Floyd şi fotografii cu vedete rock.

scroll to top