Închide

Parisul se pregătește pentru JO: Semi-centralul de la Roland Garros va avea acoperiș retractabil

Avatar
Suzanne Lenglen Toiture

Sursa foto: Federația Franceză de Tenis (FFT).

Timp de citire: 2 minute

După ce Philippe-Chatrier – principala arenă a complexului de la Port d’Auteuil, care găzduiește an de an turneul de Mare Șlem de la Roland Garros – a primit, în urmă cu doi ani și jumătate, un acoperiș retractabil, a venit și rândul semi-centralului Suzanne-Lenglen să beneficieze, la rândul său, de o astfel de facilitate. Lucrările ar trebui să fie finalizate înainte de Openul Francez din 2024, urmând să fie utilizat și în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, din același an, potrivit unui comunicat al Federației Franceze de Tenis (FFT).

Cadrul metalic al acoperișului de pe Suzanne-Lenglen a fost așezat la locul său, potrivit graficului lucrărilor, iar stadionul va fi complet operațional pentru Openul Francez din 2024 și pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, a anunțat, joi, Federația Franceză de Tenis (FFT), într-un comunicat.

”Prima etapă importantă a acestei lucrări majore tocmai a fost finalizată cu poziționarea cadrului metalic deasupra stadionului”, precizează comunicatul citat

Terenul central, Philippe-Chatrier, are un acoperiș retractabil din vara anului 2020, înainte de ediția din acel an a turneului de la Roland Garros.

Proiectul ”Suzanne-Lenglen”, lansat în 2021, va continua până în martie 2023 cu instalarea dispozitivelor de depozitare a acoperișului retractabil. Ultima fază a proiectului va începe după ediția din 2023 a turneului, cu instalarea propriu-zisă a acoperișului.

Acoperișul va fi de fapt o husă mobilă din pânză, cu un design inspirat din fusta plisată creată de celebrul designer francez al începutului secolului trecut, Jean Patou, pentru însăși Suzanne Lenglen, ”ca omagiu adus marii campioane și pioniere a tenisului feminin, care a întruchipat atât de bine eleganța franceză”, potrivit FFT.

Cu o capacitate de 10.056 de locuri, stadionul Suzanne-Lenglen este al doilea ca mărime din complexul de la Port d’Auteuil, după Philippe-Chatrier (15.225 de locuri).

La Jocurile Olimpice din 2024, pe lângă tenis, Suzanne-Lenglen va găzdui și o parte a turneului olimpic de box.

scroll to top