Închide

Pas istoric pentru Primark: fani înrăiți ai magazinelor fizice, irlandezii fac trecerea spre online

Avatar
The wall of the Primark store in Bonn, Germany.

Fotografie de Jonathan Kemper pe Unsplash

Timp de citire: 4 minute

Deși în perioada restricțiilor pandemice retailerul de îmbrăcăminte Primark a fost nevoit să își închidă magazinele fizice, irlandezii au refuzat, până acum, cu obstinație, să intre pe segmentul comerțului online. La aproape trei ani de la debutul pandemiei, șefii Primark au decis, în sfârșit, să se lanseze în comerțul online, însă nu cu un magazin online propriu-zis, ci doar cu un nou serviciu de tip ”click-and-collect”, potrivit BBC.

Retailerul irlandez de îmbrăcăminte debutează în e-commerce cu un program-pilot, care cuprinde 25 de magazine din nord-vestul Angliei. O altă limitare este aceea că, la început, serviciul ”click-and-collect” este disponibil doar pentru produsele pentru copii.

Lanțul low-cost, care a ratat vânzări de peste 1 miliard de lire sterline în timpul pandemiei, când magazinele sale au fost nevoite să se închidă, a cedat, în cele din urmă, revoluției comerțului online, însă continuă să susțină că nu are de gând să treacă la formatul clasic al unui magazin online și nu plănuiește să facă livrări la domiciliu.

”Este, indiscutabil, o piatră de hotar pentru noi și un moment cu adevărat important. Dar rămânem mari fani ai magazinelor fizice, credem în ele și nu le vor abandona. Click-and-collect reprezintă compromisul potrivit”, a spus directorul executiv al Primark, Paul Marchant, într-un interviu acordat BBC.

Retailerul speră că, oferind clienților șansa de a face cumpărături online și apoi de a-și ridica marfa din magazin, va atrage mai mulți vizitatori în magazinele sale.

În timpul perioadelor de restricții severe cauzate de pandemie, cele 190 de magazine Primark din Marea Britanie au fost forțate să-și închidă porțile. În absența oricărui tip de operațiuni online, practic afacerile sale au fost complet înghețate.

De atunci, lucrurile s-au schimbat radical, iar magazinele de haine sunt, din nou, însuflețite de febra cumpărăturilor de dinaintea Sărbătorilor de Iarnă:

”Suntem foarte entuziasmați că vine Crăciunul. Cred că suntem foarte bine pregătiți, iar magazinele noastre sunt iarăși pline de viață. Este prima dată după trei ani când clienții pot intra în magazine fără mască, fără alte restricții, putând să se bucure cu adevărat de experiența de a se afla într-un magazin Primark.”

Săptămâna trecută, grupul-mamă al Primark, ABF, a anunțat că va îngheța prețurile pentru hainele vândute în magazinele sale, în ciuda creșterii costurilor.

Catherine Shuttleworth, CEO și fondatoare a companiei de cercetare în domeniul comerțului Savvy Marketing, spune că Primark cedează, pur și simplu, în fața inevitabilului:

”Au avut o creștere spectaculoasă prin magazinelor lor fizice, de mare succes, nu doar în Marea Britanie și Irlanda, ci și în întreaga lume. Totuși, această dependență de un format exclusiv offline are limitările sale, după cum a descoperit Primark pe propria piele: este vorba despre costuri mai mari, dar și de situațiile în care comerțul offline poate ajunge să se blocheze, cum s-a întâmplat în timpul pandemiei”, spune ea.

O prezență online le permite irlandezilor să ajungă la cumpărători care nu pot avea acces facil la un magazin fizic sau care nu au timp să stea la coadă, așa că își doresc flexibilitate în ce privește programarea cumpărăturilor și magazinul pe care plănuiesc să îl viziteze. Mai mult, ea mai spune că serviciul de tip ”click-and-collect” ar putea fi un mare plus și pentru clienții fideli ai Primark, care au șanse mai mari să ajungă la unele produse foarte căutate, cu rulaj mare, înainte ca stocurile să se epuizeze.

Având în vedere costurile de onorare și livrare a comenzilor online, precum și posibilitatea de a se confrunta cu niveluri ridicate ale ratelor de returnare, unii dintre retailerii care s-au bazat, în cea mai mare măsură, pe magazinele fizice pot avea dificultăți majore în încercarea de a face față pe segmentul de e-commerce, unde au de înfruntat competiția unor jucători specializați pe acest tip de business:

”Online-ul reprezintă o industrie uriașă, iar logistica pentru un business de dimensiunea și amploarea Primark trebuie să fie enormă. Varianta «click-and-collect» este cel mai bun mod de a rula această operațiune, nu în ultimul rând pentru că permite returnarea returnărilor în stocul de depozitare pentru a ajuta la menținerea costurilor la un nivel scăzut”, spune doamna Shuttleworth.

Primark se pregătește de intrarea pe piața din România

Primul magazin al irlandezilor pe piața românească ar urma să fie deschis chiar în luna decembrie, în ParkLake Shopping Center din București.

Irlandezii și-au asigurat deja prezența pe piață cu un al doilea magazin, care va fi deschis în AFI Cotroceni, inaugurarea sa putând să aibă loc în prima jumătate a anului 2023.

Pentru cele două magazine din București, reprezentanții Primark spun că au nevoie de aproximativ 500 de angajați, procesul de recrutare fiind deja în toi.

După deschiderea celor două magazine, reprezentanții Primark dau de înțeles că s-ar putea concentra și pe expansiunea la nivel național a rețelei de magazine, potrivit declarațiilor făcute luna trecută pentru publicația Wall-Street.ro.

Operațiunile din România ale retailerului irlandez vor fi coordonate de către biroul de la Varșovia. Noile magazine ale Primark care se vor deschide în țara noastră marchează intrarea retailerului pe cea de-a patra piață din Europa Centrală și de Est, după ce în anii precedenți spărseseră gheața cu magazine deschise pe piețele din Slovenia, Polonia și Cehia.

scroll to top