Închide

Pedeapsa pentru depășirea vitezei legale cu peste 100 km/h s-ar putea înăspri

Avatar
abstract, abstraction, acceleration

Fotografie de PublicDomainPictures pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Depășirea limitei maxime de viteză cu peste 100 km/h ar putea atrage reținerea permisului pentru şase luni.

Șoferii care merg cu o viteză mult peste cea legală ar putea primi pedepse mai mari. Deputații din Comisia de transporturi au aprobat în unanimitate un proiect de lege prin care depășirea limitei maxime de viteză cu peste 100 km/h se sancționează cu reținerea permisului pentru şase luni. Inițiatorul proiectului, deputatul Cristian Ichim de la REPER, subliniază că era nevoie de pedepse înăsprite după ce statisticile Poliției Rutiere au arătat că anul trecut peste 3.000 de șoferi au fost prinși depășind viteza maximă cu peste 70 km/h.

Cristian Ichim:

”România și-a asumat reducerea numărului de victime; dominăm locul 1 de ani de zile și trebuie să ieșim de acolo, pentru că mor românii pe drumurile publice. Trebuie să accelerăm odată proiectele de lege cu privire la înăsprirea regulilor de circulație. Trebuie să facem și mai mult, și am depus acum trei săptămâni un proiect de lege care obligă inclusiv Poliția Rutieră să aibă un rol mult mai activ cu privire la prevenții.”

Potrivit RRA, proiectul de lege merge acum la vot în plen, Camera Deputaților fiind for decizional. În prezent, pentru depășirea vitezei permisul auto poate fi suspendat pentru cel mult patru luni.

scroll to top