Închide

Pentru a creşte producţia Tiffany, LVMH cumpără producătorul francez de bijuterii Platinum Invest

Avatar
luxury, luxury store, shopping

Fotografie de webandi pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

LVMH, cel mai mare grup producător de bunuri de lux din lume, a convenit să cumpere un pachet majoritar de acţiuni la Platinum Invest Group, proprietarul producătorilor francezi de bijuterii Orest şi Abysse, cu scopul de a creşte volumul producţiei companiei americane de bijuterii Tiffany, transmite Reuters.

Odată cu achiziţionarea Platinum Invest, care deţine cinci ateliere în estul Franţei şi are 800 de angajaţi, Tiffany va accelera producţia de bijuterii fine şi de ultimă generaţie, au spus companiile într-un comunicat.

Platinum Invest va continua să producă bijuterii pentru clienţii existenţi din afara LVMH, precum şi pentru alte mărci din grupul de lux, care deţine şi mărcile de bijuterii de ultimă generaţie Bulgari şi Chaumet.

Profitând de un val de cerere post-pandemie pentru bunuri de ultimă generaţie, grupurile europene de lux şi-au întărit controlul asupra lanţurilor de aprovizionare.

Bulgari îşi extinde, de asemenea, producţia şi, în octombrie anul trecut, a anunţat planuri de a-şi extinde fabrica din Valenza, din nordul Italiei, adăugând 750 de angajaţi şi dublând producţia până în 2028.

LVMH se pregăteşte pentru redeschiderea de mare profil a flagship-ului său Tiffany din New York, care va avea loc înainte de sfârşitul lunii.

LVMH, care a cumpărat Tiffany pentru 16 miliarde de dolari în 2021, intenţionează să crească vânzările firmei de bijutierii prin noi produse şi extinderea reţelei de magazine, cu scopul de a îmbunătăţi marjele într-o etapă ulterioară.

Termenii financiari ai tranzacţiei de cumpărare a Platinum Invest, de la firma de capital privat Andera Partners şi banca publică de investiţii franceză BPIfrance, nu au fost dezvăluiţi.

scroll to top