Închide

Perioada de auto-recenzare se prelungește. INS va face anunțul oficial astăzi

Avatar
city, architecture, black and white

Fotografie de freestocks-photos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din cadrul Institutului Național de Statistică (INS) a luat hotărârea de prelungire a perioadei de autorecenzare şi de stabilire a unui nou calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă în faţă. Anunțul oficial va fi făcut astăzi, într-o conferință de presă.

La conferinţa de presă vor participa Tudorel Andrei – preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Silvia Pisică – coordonatorul Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 şi Ionel-Sorin Bălan – general-locotenent ing., director STS, potrivit unui anunț făcut de INS, vineri dimineața.

Inițial, joi, anunțul a fost făcut de șeful INS, Tudorel Andrei, într-o intervenție la Europa FM:

”Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a spus acesta.

scroll to top