Închide

Peste 10.000 de români au obţinut deja cazierul judiciar online

Avatar
Cazier Judiciar Online

foto: tribunasnm.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, anunţă într-o postare pe Facebook că peste 10.000 de români au obţinut cazierul judiciar online. Facilitatea a fost implementată săptămâna trecută de către Executiv.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care efectuează o vizită în SUA, s-a întâlnit, la New York, cu români geniali de la Princeton, Yale, Columbia, Harvard şi alte şcoli înalte.

„Foşti olimpici internaţionali, care ne-au obişnuit cu medalii de aur. Ei sunt cea mai bună carte de vizita pentru Romania. Si garanţia ca Romania Viitorului va fi acolo unde îi este locul: pe culmile lumii”, spune Burduja pe Facebook.

Ministrul anunţă că, „între timp, a primit vești bune din ţară”.

„Deja peste 10.000 de români au obţinut cazierul judiciar online. Mulţumesc pentru toate mesajele de mulţumire. Meritul este al echipei care a făcut acest pas posibil. Înainte, împreună”, spune Sebastian Burduja, potrivit news.ro.

Certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut online, începând de miercuri, prin platformele ghiseul.ro şi hub.mai.ro. Opţiunea este valabilă pentru persoanele care nu sunt înscrise în evidenţe.

„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne au operaţionalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic. Începând de astăzi, 1 februarie, versiunea pilot a aplicaţiei permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetăţenie română, care nu sunt înscrise în evidenţele Sistemului Naţional de Evidenţă a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS”, a transmis, miercuri, Ministerul Cercetării, într-un comunicat de presă.

Cetăţenii au la dispoziţie două mecanisme de acces pentru obţinerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate, preciza instituţia.

scroll to top