Închide

Peste 50% dintre angajații Casei Albe sunt femei. Cât câștigă acestea în raport cu bărbații?

Avatar
the white house, washington dc, landmark

Fotografie de 12019 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Mai mult de jumătate din personalul de la Casa Albă numit de Joe Biden este alcătuit din femei și există aproape o paritate a salariilor între sexe, potrivit unui raport al administrației publicat joi, potrivit Bloomberg.

Începând de joi, 60% dintre angajații de la Casa Albă sunt femei, potrivit unei fișe informative care însoțește un raport pentru Congres, care detaliază numele, titlurile și salariile angajaților. Există o diferență salarială nesemnificativă între cele două genuri, femeile câștigând în medie 93.752 dolari, iar bărbații câștigă 94.639 dolari – o diferență de aproximativ 1%, pe care Casa Albă a numit-o „aproximativ egală”.

Mica diferență de salarizare marchează un contrast puternic cu perioada Donald Trump, când salariile bărbaților au depășit cu zeci de mii de dolari cele ale femeilor. În raportul Trump din 2020 către Congres, femeile au făcut cu 31% mai puțin decât bărbații, potrivit The 19th, un site de știri. În ultimii ani ai administrației Obama, femeile câștigau cu 11% și 18% mai puțin decât bărbații.

Casa Albă a lui Biden a declarat că a creat o structură de „bandă de plată” care asigură faptul că persoanele angajate la același nivel sunt plătite la fel indiferent de rasă și sex.

Printre membrii superiori ai Casei Albe, 56% sunt femei și 36% provin din medii etnice sau rasiale. În general, 44% dintre persoanele numite în administrația de la Casa Albă au origini etnice din punct de vedere rasial sau etnic, mai multe decât cele 38,4% din forța de muncă totală din SUA, potrivit Biroului de Statistică a Muncii. În 2009, primul an al administrației Obama, 21% din personalul Casei Albe a fost raportat a fi oameni de culoare, iar 58% erau bărbați.

În Casa Albă din timpul administrației Biden, 22 de persoane câștigă salariul maxim de 180.000 de dolari, dintre care 13 sunt femei. Printre cei care câștigă acel salariu se numără șeful de personal Ron Klain, secretarul de presă Jen Psaki, directorul Consiliului Economic Național Brian Deese, directorul Consiliului politicii interne Susan Rice și consilierii principali Neera Tanden și Mike Donilon.

Două alte persoane delegate pentru Casa Albă de la alte agenții, consilierul pentru politici în bandă largă Elizabeth Hone și consilierul pentru politici în materie de imigrație au raportat un câștig cu câteva mii de dolari mai mult decât plafonul pentru Casa Albă.

Cele mai mici două salarii raportate aparțin lui Gene Sperling, coordonatorul planului american de salvare și Jeff Zients, coordonatorul de răspuns Covid-19, care câștigă fiecare 36.000 de dolari. Alți zeci de angajați, cu funcții de asistent de personal sau alte locuri de muncă la nivel junior, sunt plătiți anual cu 48.000 de dolari.

scroll to top