Închide

A fost emisă autorizația de construire pentru un nou tronson din Autostrada Transilvania

Avatar
A3 Zimbor

Sursa foto: Forumul peundemerg.ro.

Timp de citire: < 1 minut

Autorizația de construire pentru tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor de pe Autostrada Transilvania a fost emisă, a anunțat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, citat de cotidianul Ziua de Cluj.

Ministrul Transporturilor a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

”Autorizația de construire pe care am emis-o joi este pentru Autostrada Transilvania, tronsonul dintre Mihăiești și Zimbor – primul din județul Sălaj. Pe cei 13 km ai secțiunii se vor construi: un nod rutier la Zimbor, 11 poduri (2,2 km lungime totală), 21 de podețe, o parcare de scurtă durată (de-o parte și de alta a drumului). Acest lot a fost licitat „la pachet” cu unul învecinat, aflat deja în execuție: Nădășelu – Mihăiești, unde am fost în vizită acum două săptămâni. Sunt mulțumit de cum avansează lucrările, iar constructorul român (UMB Spedition,- n.red.) e mobilizat foarte bine în teren. Cu bani din PNRR, între Nădășelu și Poarta Sălajului (42 km, proiecte de 2 miliarde de lei) vrem să terminăm lucrările până în 2023”, a transmis Drulă.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3A2 și 3B1, cuprinsă între Nădășelu-Mihăiești-Zimbor a fost semnat la finalul lunii septembrie 2020, proiectul are o valoare de 1,4 miliarde de lei și o durată de 36 de luni.

scroll to top