Închide

Petre Daea susține că nu mai sunt motive să se scumpească mâncarea. Care-i sunt argumentele?

Avatar
Alimente De Baza 1

Foto: frentzy.ro

Timp de citire: < 1 minut

Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat că produsele agroalimentare la raft nu ar trebui să se scumpească deoarece preţurile în producţia primară şi în procesare s-au stabilizat.

„Nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare. Nu sunt motive obiective pentru că producţia primară, în zona aceasta, s-a stabilizat preţul, în procesare s-a stabilizat preţul, la energie şi la gaz. Aşa că nu vor creşte preţul”, a declarat Petre Daea, potrivit Agerpres.

Prețurile, însă, sunt foarte mari, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Se pare că românii se tem mai mult de scumpiri decât de război, căci mulți se duc la cumpărături în Ucraina.

Prin Vama Siret trec zilnic sute de oameni către Ucraina, de unde-și cumpără baxuri de ulei, saci de cartofi şi detergent. În aceeași zi, ei se și întorc acasă.

„Asta e o centrifugă apicolă, trei saci de tărâţă şi nişte detergent. Uleiul de mâncare, iarăşi, e la preţ mai bun. Acolo e cam 6,30 lei litrul. Detergentul, cam 18 lei în banii noştri”, a spus Corneliu, care trece granița de două ori pe săptămână, conform B1 TV.

scroll to top