Închide

Piața bunurilor de lux a prosperat anul acesta: Grupul LVMH raportează o creștere puternică

Avatar
News Cover 1 1584x872

Foto: lvmh.com

Timp de citire: 2 minute

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a înregistrat venituri de 44,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului 2021, în creștere cu 46% față de 2020. Compania a declarat că veniturilor organice din această perioadă au înregistrat o creștere cu 40% față de 2020, notează Fashion United.

Comparativ cu 2019, creșterea organică a fost de 11%, cu precădere în trimestrul trei, în creștere cu 11% comparabil cu cea din prima jumătate, atât pe activități, cât și pe regiuni. Compania a adăugat că grupul de afaceri pentru modă și articole din piele a înregistrat o creștere organică de 38% comparativ cu trimestrul trei al anului 2019, identic cu cel înregistrat în primele șase luni ale anului. Statele Unite și Asia au continuat să înregistreze o creștere de două cifre.

Grupul de afaceri de modă și articole din piele al companiei a înregistrat o creștere organică a veniturilor cu 57% în primele nouă luni ale anului 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și cu 38% față de 2019, la 21,3 miliarde de euro.

Louis Vuitton, care sărbătorește cea de-a 200-a aniversare a nașterii fondatorului său, a performat bine, condus de inovație și de calitatea produselor sale. Christian Dior a dat dovadă de un avânt excepțional. La Fendi, prima colecție a lui Kim Jones a fost lansată în magazine, în timp ce Celine s-a bucurat de o creștere puternică în liniile de articole de îmbrăcăminte și articole din piele create de Hedi Slimane. Loewe și Marc Jacobs au evoluat, de asemenea, bine.

Grupul de afaceri de parfumuri și cosmetice al grupului a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 30%, la 4,7 miliarde de euro, în primele nouă luni comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. Pe o bază organică, veniturile au scăzut cu 2% față de primele nouă luni ale anului 2019.

Grupul de afaceri de ceasuri și bijuterii a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 49% în primele nouă luni ale anului 2021, la 6,1 miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și cu 4% față de 2019, cu excepția Tiffany, care a înregistrat o consolidare pentru prima dată în 2021.

LVMH a adăugat că Sephora a revenit la nivelul său de activitate din 2019 în ciuda mediului comercial dur, marcat de închiderea mai multor magazine în cursul acestui an. Veniturile online au înregistrat o creștere puternică în întreaga lume. Pe lângă magazinele proprii, Sephora și-a extins distribuția în Statele Unite cu primele sale spații de frumusețe din cadrul magazinelor Kohl’s. După semnarea unui parteneriat cu platforma online europeană Zalando, Sephora a achiziționat distribuitorul online britanic Feelunique, specializat în frumusețe de prestigiu. Extinderea rețelei sale a continuat și în Asia, în special în China.

Compania a mai spus că DFS a rămas puternic constrâns de recuperarea foarte limitată a călătoriilor internaționale către majoritatea destinațiilor, în timp ce La Samaritaine, care a redeschis în iunie după renovare, se bucură de un început promițător.

scroll to top