Închide

Volkswagen ar putea pierde până la 30.000 de locuri de muncă, pe fondul concurenței accentuate

Avatar
vw, volkswagen, car

Fotografie de jp26jp pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, a declarat, în septembrie, într-o ședință a consiliului de supraveghere, că compania ar putea pierde 30.000 de locuri de muncă dacă face trecerea prea încet la vehiculele electrice (EV), au declarat, miercuri, două surse familiarizate cu acest subiect, potrivit Reuters.

Concurența generată de noii intrați pe piața germană, cum ar fi Tesla, a împins compania să accelereze transformarea sa, a mai declarat Diess.

Producătorul american de vehicule electrice intenționează să producă 500.000 de mașini pe an în Germania, cu 12.000 de angajați, în timp ce cei 25.000 de la Volkswagen produc doar 700.000 de mașini la fabrica de la Wolfsburg.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat poziția lui Diess că prezența Tesla și a altor persoane în Germania a sporit tranziția la vehicule electrice, dar a negat că s-au făcut calcule specifice cu privire la numărul de locuri de muncă care ar putea fi pierdute în acest proces.

Nu există nicio îndoială că trebuie să abordăm competitivitatea fabricii noastre din Wolfsburg, având în vedere noii intranți pe piață, a declarat purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Michael Manske, arătând către Tesla și noii producători auto chinezi care se îndreaptă spre Europa. Tesla stabilește noi standarde pentru productivitate în Grunheide, a spus el, referindu-se la o fabrică Tesla în construcție lângă Berlin, care la capacitatea maximă va produce 5.000 până la 10.000 de mașini pe săptămână. O dezbatere este acum în curs și există deja multe idei bune. Nu există scenarii concrete, a spus Manske.

Declarația lui Diess a fost raportată pentru prima dată de Handelsblatt.

Un purtător de cuvânt al consiliului muncitoresc al Volkswagen a spus că, deși nu vor comenta dacă Diess a făcut remarcile, „o reducere de 30.000 de locuri de muncă este absurdă și lipsită de fond”.

Un alt purtător de cuvânt al sindicatului din regiunea Saxonia Inferioară, care este al doilea cel mai mare acționar al Volkswagen, a declarat că astfel de reduceri sunt „excluse”.

Vehiculele electrice au mult mai puține piese decât o mașină cu motor cu ardere internă și, prin urmare, necesită mai puțini lucrători pentru a produce. Potrivit unei estimări, 100.000 de locuri de muncă în industria auto germană ar putea fi pierdute până în 2025 ca urmare a electrificării.

Fabrica Wolfsburg a Volkswagen, cea mai mare din lume, cu peste 50.000 de angajați, nu produce în prezent vehicule electrice, dar compania intenționează să producă acolo o berlină electrică, începând cu 2026, în cadrul unui plan numit „Project Trinity”.

Diess a spus anterior că Tesla va alimenta concurența în Germania.

Gigantul german are în vedere, de asemenea, listarea activității sale de încărcare a mașinilor și a energiei, pe lângă planurile IPO existente pentru divizia sa de baterii, a declarat directorul tehnologic Thomas Schmall pentru Manager Magazin, într-un interviu publicat miercuri.

Schmall a spus că nu s-a decis încă nimic și probabil va dura până la doi ani până când noile companii vor fi înființate și pregătite pentru piața de valori.

scroll to top