Închide

Piața de lux din India este pregătită pentru expansiune

Avatar
dior, shop, new york

Fotografie de ErikaB pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Piața de lux din India este pregătită pentru o creștere substanțială, potrivit Barclays, prognozele indicând o expansiune anuală de 15% până la 25% în următorii șapte ani. Această traiectorie ar putea ridica valoarea pieței de la impresionanta valoare de 23 de miliarde de euro la 38 de miliarde de euro. Impulsul din spatele acestei creșteri este clasa de mijloc în plină dezvoltare a Indiei, transmite Fashion United.

În ciuda faptului că reprezintă în prezent o cotă modestă de 2% din vânzările globale de lux, marile orașe indiene joacă un rol esențial în satisfacerea populației bogate a țării, găzduind o proporție semnificativă de 90% din infrastructura de retail de lux a națiunii, a raportat magazinul de modă din India DFU. New Delhi, de exemplu, se mândrește cu o concentrare notabilă de familii bogate și găzduiește primul magazin Louis Vuitton din India, înființat în 2003.

Mumbai găzduiește cel mai mare centru comercial de lux din India

Mumbai se distinge prin Jio World Plaza, cel mai mare complex comercial de lux din țară, întins pe 750.000 de metri pătrați, care găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior, Gucci și Cartier. În special, acest proiect este legat de o potențială achiziție de 3 miliarde de dolari a Grupului Neiman Marcus, a spus DFU.

Bengaluru, recunoscut ca centru tehnologic și IT al Indiei, își face, de asemenea, o nișă pe piața de lux. Inaugurarea Mall of Asia în octombrie subliniază statutul emergent al orașului ca destinație de lux.

Galeriile Lafayette își propun să își stabilească o prezență în Mumbai și New Delhi prin parteneriate cu dezvoltatorul Aditya Birla, după cum a raportat DFU, instituția de știri despre modă din India. Simultan, Christian Louboutin a inițiat recent un joint venture cu Aditya Birla pentru a pătrunde pe piața indiană.

Perspectivele Barclays evidențiază potențialul de creștere pentru diferite mărci, cu feedback pozitiv primit de la operatorii de mall-uri.

„Dincolo de Gucci, auzim și feedback pozitiv în legătură cu Saint Laurent și Balenciaga. În afară de Kering, mărci precum Louis Vuitton, Chanel și Dior au fost, de asemenea, marcate ca populare în timpul discuțiilor noastre”, se arată în raport.

scroll to top