Închide

Platforma pentru criptomonede FTX încearcă să atragă lichidităţi de 9,4 miliarde de dolari

Avatar
Close up of bitcoins

Fotografie de Roger Brown pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, aflată în pragul colapsului, caută să atragă fonduri în valoare de 9,4 miliarde de dolari pentru a evita o prăbuşire financiară totală, după ce Binance, cea mai mare platformă cripto din lume, a anunţat că renunţă la preluarea acesteia, transmite CNBC.

Directorul general al Binance anunţase în această săptămână un acord neangajant pentru preluarea operaţiunilor FTX din afara SUA, pentru o sumă nedezvăluită, care ar fi salvat-o de criza lichidităţilor.

La începutul acestui an, FTX era evaluată la 32 de miliarde de dolari, de către investitori privaţi.

”La început, speranţa noastră era să îi putem ajuta pe clienţii FTX prin oferirea de lichidităţi. Dar problemele depăşesc controlul sau capacitatea noastră de a ajuta”, a scris Binance într-un tweet, miercuri.

Directorul general Sam Bankman-Fried încearcă acum să atragă până la 9,4 miliarde de dolari pentru platforma FTX, a declarat joi o persoană apropiată situaţiei.

Bankman-Fried discută atragerea a circa 1 miliard de dolari de la fondatorul criptomonedei Tron, Justin Sun, 1 miliard de dolari de la platforma cripto OKX, 1 miliard de dolari de la firma cripto Tether şi 2 miliarde de dolari de la un consorţiu de fonduri de investiţii, a spuas sursa.

Restul banilor ar putea veni de la alţi investitori, a adăugat sursa. Unul dintre investitorii care discută cu FTX este fonbdul de hedging Third Point al lui Daniel Loeb.

Potrivit sursei, Bankman-Fried a realizat deocamdată puţine progrese în atragerea fondurilor. El s-a opus declarării falimentului şi a refuzat numirea unor consilieri pentru restructurare. Situaţia este fluidă şi s-ar putea schimba rapid, a adăugat sursa.

scroll to top