Închide

Plecat cu coada-ntre picioare de la șefia guvernului, Boris Johnson face bani buni din discursuri

Avatar
Blond Ambition. Boris Johnson street art.London Street art Shoreditch.Shot on film, Kodak Portra 800, Nikon FM2n

Fotografie de Annie Spratt pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Fostul premier Boris Johnson a încasat peste un milion de lire sterline (circa 1,2 milioane de euro) din discursurile pe care le-a susţinut de când a părăsit în septembrie conducerea guvernului britanic, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

Potrivit declaraţiilor de interese transmise parlamentului de la Londra, pentru trei discursuri din luna noiembrie Boris Johnson a primit peste 750.000 de lire sterline.

Aceste discursuri au fost susţinute la compania de investiţii în sectorul bancar Centerview Partners, la o reuniune a postului CNN Global desfăşurată în capitala portugheză Lisabona, al treilea fiind un articol în ziarul indian Hindustan Times.

Fostul premier conservator britanic a încasat încă 276.000 de lire sterline pentru un discurs susţinut în octombrie faţa Consiliului agenţilor de asigurări.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

scroll to top