Închide

PNL răspunde insistențelor PSD: Nu putem schimba Codul Fiscal în criză, nu cunoaștem reacțiile

Avatar
Marilen Pirtea Facebook

Foto: Marilen Pirtea Facebook

Timp de citire: 2 minute

Deputatul PNL Marilen Pirtea a declarat, marţi, despre măsurile aşteptate în coaliţie privind modificarea Codului Fiscal, în privinţa introducerii impozitului progresiv, că ”nu putem să venim acum să spunem, schimbăm Codul Fiscal în plină criză, când nu ştim cum vor reacţiona companiile, punând presiune pe angajatori, care vor găsi alte subterfugii legale pentru a obţine profitul şi impactul va fi asupra angajaţilor şi a bugetului de stat”. Despre o decizie pe preţul combustibililor, deputatul a arătat că soluţiile trebuie să vină atât de la Finanţe cât şi de la ministerul Energiei.

”Nu putem să venim acum să spunem, schimbăm Codul Fiscal în plină criză, când nu ştim cum vor reacţiona companiile, punând presiune pe angajatori, care vor găsi alte subterfugii legale pentru a obţine profitul şi impactul va fi asupra angajaţilor şi asupra biugetuluide stat” a spus deputatul PNL.

Acesta a subliniat că decizia trebuie luată în cunoștință de cauză, cu calcule prealabile.

”Până nu calculăm de zece ori, nu are rost să lumăm măsuri pripite, în situaţii de criză”, a spus Pirtea, citat de news.ro.

El a explicat că măsura introducerii cotei unice a fost cea mai constantă şi a dat sustenabilitate în economie.

”Haideţi să luăm din Europa exemplele pe care le putem compara, nu putem să comparăm cu Germania, care are impozit progresiv”,

a spus deputatul liberal, menţionând că Germania are o economie dezvoltată bazată pe antreprenoriat şi nu depinde de angajaţi mulţi la stat.

El a precizat că va exista o şedinţă a coaliţiei, în perioada următoare şi o şedinţă de Guvern, miercuri, în care se va discuta despre soluţiile privind prețul la combustibil.

Potrivit lui Marilen Pirtea, analizele privind preţul combustibilului trebuie făcute la ambele minstere, Finanţe şi Energie, care trebuie să vină cu o propunere convergentă.

”Nu este problema unui singur minister, nu putem avea soluţia fără a face calculele. (..) Eu zic că se va decanta o soluţie”, a explicat Marilen Pirtea.

scroll to top