Închide

Popescu, ANCOM: TikTok ar trebui interzis pe telefoanele angajaților statului. E o problemă de siguranță națională

Avatar
Person holding an iPhone running TikTok

Fotografie de Solen Feyissa pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Pavel Popescu, vicepreședintele ANCOM, spune că există dovezi clare că aplicația Tik Tok folosește datele într-un mod negativ și nu recomandă instalarea acesteia. Tik Tok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului, a mai spus acesta.

Pavel Popescu a explicat că în cazul în care există postări care afectează securitatea și siguranța cetățenilor, acestea produc un efect un cascadă.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a spus vicepreședintele ANCOM, la Interviurile Digi24.ro.

„Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”.

Întrebat dacă aplicația Tik Tok ar trebui interzisă pe telefoanele guvernamentale, după modelul altor țări care au introdus deja această măsură, Pavel Popescu crede că da:

„Cu siguranță. Este o decizie care se ia politic, care nu mă privește în momentul de față. Ce pot să vă spun este că avem nevoie de curaj”, spune vicepreședintele ANCOM. „Platformele sociale s-au transformat într-o mare de content imposibil de manageriat”.

scroll to top