Închide

Diageo investește 25 de milioane de euro pentru a stimula producția de Guinness fără alcool

Avatar
guinness, beer, snack

Fotografie de coskun24 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Diageo a anunțat că plănuiește să investească 25 de milioane de euro într-o nouă instalație la sediul său de la St. James Gate din Dublin, Irlanda, în încercarea de a crește producția mărcii sale Guinness fără alcool, potrivit ESM Magazine.

Noua facilitate va dispune de șase noi unități de procesare cu o capacitate totală de 500.000 de hectolitri, în condițiile în care cererea pentru varianta fără alcool a popularei stout începe să crească.

Producția de Guinness 0.0, care a fost lansată pentru prima dată în 2021, este de așteptat să crească cu aproximativ 300% ca urmare a investiției.

‘Categoria non-alcoolică’

“Această extindere a capacității de producție la St James’s Gate este o dovadă a calității Guinness 0.0 și a creșterii categoriei non-alcoolice, pe măsură ce consumatorii caută mai multe opțiuni la diferite ocazii”, a comentat Barry O’Sullivan, directorul general al Diageo Ireland, care a adăugat că se așteaptă ca stout să fie “o altă poveste de succes la export pentru Irlanda”.

Potrivit rapoartelor, Diageo anticipează că stout va reprezenta aproximativ 10% din toate vânzările Guinness în Irlanda în următorii ani.

La începutul acestui an, Diageo și-a retras acțiunile de pe bursele Euronext Paris și Euronext Dublin.

Firma a declarat că decizia a venit după o evaluare cuprinzătoare a volumelor de tranzacționare, a costurilor și a obligațiilor administrative asociate listărilor. Procesul de delistare a fost finalizat la sfârșitul lunii mai de la ambele burse.

Potrivit Diageo, retragerea de la tranzacționare nu va avea niciun efect asupra activităților sale de zi cu zi în Franța sau Irlanda.

scroll to top