Închide

Poșta Română cumpără biciclete electrice pentru livrări mai rapide

Avatar
cycling, bicycle, electric bike

Fotografie de AlkeMade pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania Națională Poșta Română a scos la licitație un contract de 5 milioane lei pentru cumpărarea a 1.000 de biciclete electrice, așa încât factorii poștali din toată țara să facă livrările mai repede.

Bicicleta trebuie să aibă maximum 30 de kilograme, cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei și roți cu dimensiunea 28 inch, motor de minimum 250 W, schimbător Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri, potrivit economedia.ro.

Bicicleta trebuie prevăzută cu sistem antifurt, ecran LCD care să monitorizeze parametrii de funcționare și sistem de prindere, în spate, a două genți pentru documente cu o masă maximă de 25 de kilograme.

Livrările se întind pe doi ani, iar ofertele se deschid în 16 august.

Departajarea se face în funcție de preț, garanția acordată și timpul cât mai mic asumat de furnizor pentru reviziile de service.

În luna mai, sindicaliștii susțineau că acestea biciclete ar fi pretextul ca să scadă salariile poștașilor și să se facă disponibilizări.

În norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul livrărilor zilnice și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări, cred sindicaliștii.

scroll to top