Închide

Potențialul contract de sponsorizare a JO Paris 2024 îl pune la încercare pe moștenitorul LVMH

Avatar
eiffel tower, paris, france

Fotografie de Free-Photos pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Forma finală a probabilei sponsorizări a LVMH la Jocurile Olimpice îi aparține lui Antoine Arnault, unul dintre cei cinci copii și moștenitori ai președintelui și directorului executiv al LVMH, Bernard Arnault, într-o afacere de profil înalt care ar putea testa abilitățile de marketing ale lui Antoine Arnault, în vârstă de 46 de ani, potrivit Reuters.

Toți cei cinci copii ai lui Bernard Arnault dețin poziții importante în cadrul LVMH, fiecare dintre ei fiind urmărit îndeaproape pentru a vedea dacă există vreun semn că ar putea prelua un avans față de ceilalți pentru a-i succeda într-o zi directorului general în vârstă de 74 de ani, care nu a indicat că intenționează să se retragă în curând.

În timp ce Antoine Arnault are cel mai mare profil public, ceilalți patru ies din ce în ce mai mult în evidență pe măsură ce urcă în ierarhia de conducere, inclusiv sora sa mai mare, Delphine Arnault, care a devenit în februarie CEO al celei de-a doua mărci de modă a grupului, Dior.

Discuțiile privind acordul pentru Jocurile Olimpice, care este negociat de Antoine, se învârt în jurul unor promoții axate pe LVMH ca grup, pe cele două cele mai mari mărci de modă ale sale – mărcile Louis Vuitton și Dior – precum și pe șampanie. Acesta l-ar putea costa pe cel mai bogat om de afaceri din Franța, Bernard Arnault, aproximativ 150 de milioane de euro (161,31 milioane de dolari), a declarat o sursă familiarizată cu negocierile grupului.

În condițiile în care evenimentul va avea loc abia peste un an, negocierile din ultima etapă dintre Comitetul de organizare Paris 2024 și cel mai mare grup de lux din lume, care este și cea mai valoroasă companie din Europa, cu o capitalizare bursieră de peste 400 de miliarde de euro, au generat un interes deosebit în Franța.

Cu toate acestea, rolul din culise al celui mai mare dintre cei patru fii ai lui Arnault, Antoine, nu a fost cunoscut pe scară largă.

Deocamdată, nu este o afacere încheiată, a declarat miercurea trecută directorul general al Paris 2024, Tony Estanguet.

“Este nevoie de timp, dar vrem să ne asigurăm că acest parteneriat are sens și este echilibrat”, a spus el.

Antoine, care este, de asemenea, CEO al mărcii italiene de îmbrăcăminte pentru bărbați Berluti și președinte al brandului de tricotaje Loro Piana, este principalul gardian al imaginii grupului de lux.

De exemplu, el a urcat pe scenă pentru a susține acreditările de mediu ale LVMH și a găzduit tururi anuale de atelier pentru public.

În cadrul contractului de sponsorizare, prioritatea sa va fi transmiterea rolului LVMH de furnizor de artizanat și de moștenire franceză, evitând în același timp afișarea prea evidentă a logo-ului mărcii, care ar putea să-i deprecieze imaginea.

Implicarea grupului în Jocurile Olimpice va include, probabil, campanii de profil înalt în social media și campanii de afișare pentru principalele sale mărci – similar cu unul dintre succesele recente ale lui Arnault, în noiembrie anul trecut, pentru Louis Vuitton, care a prezentat vedetele de fotbal Cristiano Ronaldo și Lionel Messi angajate într-un joc de șah la începutul Cupei Mondiale FIFA din Qatar.

Deși activitatea lui Antoine Arnault în ceea ce privește sponsorizarea de către LVMH a Jocurilor Olimpice se desfășoară în spatele ușilor închise, rezultatul ar fi extrem de public.

“Va fi probabil cel mai urmărit eveniment din istoria televiziunii, din istoria jocurilor – un eveniment spectaculos”, a declarat el, în marja adunării anuale a acționarilor LVMH din aprilie, referindu-se la ceremonia de deschidere.

Steve Martin, directorul general global al M&C Saatchi Sport & Entertainment, a declarat că, deși LVMH este deja asociat cu Franța, o sponsorizare oficială a Jocurilor Olimpice ar contribui la diferențierea și mai mult a LVMH de rivalii din domeniul luxului.

“Cred că este un mod foarte convingător de a face acest lucru… în propria curte”, a spus Martin.

Mai complicat va fi să se evite controversele. Perioada premergătoare Jocurilor Olimpice a fost în mod tradițional dificilă, jocurile din trecut fiind tulburate de întrebări legate de comercialismul flagrant, ca în Atlanta în 1996, sau de traficul îngreunat, în cazul Londrei în 2012.

În Franța, unde protestele de stradă nu sunt neobișnuite, există îngrijorarea că evenimentul ar putea fi afectat de demonstrații.

În primăvara acestui an, LVMH însuși a fost prins în protestele privind reforma pensiilor, cu imagini ale lui Bernard Arnault care au apărut pe pancarte și protestatari care au invadat sediul grupului de pe Avenue Montaigne, cerând ca cei bogați să contribuie la finanțarea sistemului public de pensii.

“Dacă ne implicăm, ar fi pentru a ajuta”, a declarat pentru Reuters directorul general al grupului de modă LVMH, Sidney Toledano. “Nu știu dacă ni se va mulțumi – dar este în regulă, nu ne implicăm pentru autogratificare”, a adăugat Toledano.

scroll to top