Închide

Prada a sfidat o încetinire în sectorul de lux, raportând o cerere în plină expansiune pentru brandul Miu Miu

Avatar
Prada store in a traditional tenement

Fotografie de Fleur van Deijck pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Compania italiană de modă Prada a sfidat o încetinire în sectorul de lux în primul trimestru, raportând o cerere în plină expansiune pentru brandul său Miu Miu şi o creştere continuă în Asia, transmite Reuters.

Prada, companie deţinută de o familie, a raportat miercuri vânzări în creştere cu 16%, până la 1,19 miliarde de euro (1,27 miliarde de dolari) la cursuri de schimb constante, puţin peste un consens de 1,14 miliarde de euro al analiştilor analişti.

Performanţa sa contrastează cu cea a proprietarului Gucci, Kering. Grupul francez a estimat marţi o scădere cu 40% până la 45% a profitului operaţional din primul semestru, după ce vânzările din primul trimestru au scăzut.

Vânzările LVMH au crescut cu 3% în primul trimestru. Pentru Prada, Europa şi Asia Pacific, şi în special Japonia, au determinat creşterea vânzărilor, în timp ce America a rămas în urmă.

Într-o conferinţă telefonică post-rezultate, Prada a reiterat comentariile altor mărci de lux, spunând că cumpărătorii chinezi călătoresc mai mult şi cheltuie mai mult în străinătate în locuri precum Japonia şi Europa, reducând vânzările de acasă în perioada vacanţei.

Dintre brandurile sale, vânzările cu amănuntul ale mărcii Prada au crescut cu 7% în perioada ianuarie-martie, în timp ce Miu Miu, care contribuie cu aproximativ 15% din vânzările totale, a înregistrat o creştere de 89%.

”În primul trimestru, am avut o performanţă solidă într-un mediu de piaţă mai provocator”, a declarat Patrizio Bertelli, preşedintele Grupului Prada, într-un comunicat.

”În timp ce industria se confruntă cu o nouă dinamică, ne păstrăm ambiţia de a oferi o creştere solidă, durabilă şi peste piaţă”, a spus directorul executiv Andrea Guerra.

Guerra a spus într-un apel cu analiştii că industria de lux a intrat într-o nouă fază, în care creativitatea puternică şi poziţionarea şi dezirabilitatea unui brand ar conduce performanţa.

El a adăugat că tendinţa vânzărilor din aprilie a fost similară cu cea observată în primul trimestru.

O listare dublă, care era aşteptată la Milano, este încă pe ordinea de zi, deşi nu este o prioritate în acest moment, a declarat CFO Andrea Bonini analiştilor, respingând un articol de presă despre o posibilă listare triplă.

Grupul nu plănuieşte să adauge magazine suplimentare în acest an, în timp ce 10-15 deschideri de magazine pentru Miu Miu sunt programate pentru 2025 şi cinci până la 10 pentru Prada.

scroll to top