Închide

PREDICȚIA 2 Saxo Bank 2022: Exodul tinerilor din Facebook și războiul cultural

Avatar
Facebook Moarte

Foto: Newsweek.com

Timp de citire: 2 minute

Continuăm seria șocantelor predicții SAXO BANK pentru noul an pe parcursul întregii zile. Care este a doua previziune a analiștilor celebrei instituții financiare? Tinerii abandonează platformele Facebook în semn de protest față de extragerea de informații personale pentru profit, dar părintele Facebook, Meta, încearcă din răsputeri de a-i atrage înapoi prin noul, dar înfricoșătorul Metaverse, scrie Peter Garnry, Șef Strategie Capitaluri proprii la Saxo Bank în nonconformistele Outrageous Predictions pentru 2022.

În 2012, 94% dintre adolescenți aveau un cont de Facebook, în timp ce sondajele sugerează că astăzi doar 27% dintre adolescenți mai au un cont. Facebook a trecut de la a fi un centru vibrant al tinerilor, la o platformă pentru „boomers” mai în vârstă, așa cum ar spune tinerii.

Tinerii sunt din ce în ce mai dezactivați de algoritmii Facebook, transformându-și experiențele pe rețelele sociale în bucle de feedback omogene de conținut identic, sau chiar mai rău, conținut dezinformator și de ură.

Cercetările proprii ale Facebook sugerează că adolescenții petrec de 2 până la 3 ori mai mult pe TikTok decât pe Instagram (care este cel mai tânăr activ social media al Facebook) și că Snapchat este modalitatea preferată de a comunica cu prietenii.

În multe privințe, Facebook se află brusc în mijlocul unui război cultural între tinerii sub 40 de ani și adulții de peste 40 de ani, tinerii văzând în Facebook generația boomer-ului malefic care răspândește știri false, dar și corporațiile lacome. Facebook a fost ca singurul brand de țigări semnificativ și dintr-o dată multe mărci noi se alătură pieței. Acești nou-veniți au un stil mai cool și o abordare diferită a confidențialității datelor și a modului în care informațiile sunt controlate, fără a fi bătuți în algoritmi care servesc mesaje publicitare extrem de individualizate.

Cu un nou nume de companie (Facebook se numește acum Meta) și identitate de marcă pentru a separa și proteja Instagram (cel mai valoros activ al său actual), împreună cu crearea unui nou produs adaptat tinerilor, este exact același manual pe care companiile de tutun l-au folosit de ani de zile. Dar în 2022, investitorii își vor da seama că Meta pierde rapid generația tânără și, prin urmare, potențialul și profitabilitatea viitoare a companiei. Într-o mișcare disperată, Meta încearcă să achiziționeze Snapchat sau TikTok în timp ce aruncă miliarde de dolari în construirea înfiorătoarei Metaverse, care are scopul de a supraveghea utilizatorii mai direct decât oricând și de a-i aduce pe tineri înapoi în universul de platforme de socializare Meta. Compania trăiește percepția că a fi primul care mută este întotdeauna cel mai bun pas în tehnologie. Planul se chinuie să decoleze, doar că tânăra generație nu reușește să urce în barcă.

Impactul asupra pieței: Compania-mamă a Facebook, Meta, se chinuie, fiind în scădere cu 30% pe piață și este îndemnată să-și desprindă componentele ca entități separate, spulberând visele monopoliste ale lui Zuckerberg.

Vezi și celelalte predicții surprinzătoare ale analiștilor Saxo Bank pentru 2022:

PREDICȚIA 1

scroll to top