Premieră. Casă de licitații care acceptă plata operelor de artă în criptomoneda Bitcoin

, ,
Autor:    -  
Licitatie Vikart
Foto: Vikart.ro

Timp de citire: 2 minute

În premieră în România, începând cu sesiunea de licitații din 8 și 9 iulie 2020, Casa de licitații Vikart oferă posibilitatea colecționarilor să achiziționeze operele de artă adjudecate în faimoasa monedă digitală Bitcoin, anunță compania printr-un comunicat de presă.

Conform articolui 4, litera f din Legea 127/2011, în România, criptomoneda Bitcoin este „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care te acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”.

Pe scurt, moneda electronică este varianta electronică a bancnotelor și monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plată electronic (e-money).

Într-o lume în continuă schimbare şi adaptare în ceea ce priveşte desfăşurarea tranzacţiilor electronice, Vikart se sincronizează cu noile mijloace de operare internaţionale și pune la dispoziția iubitorilor de artă posibilitatea de a tezauriza investiția în această monedă și a o transforma într-o colecție de opere de artă. Astfel, pentru prima dată în România, Bitcoin devine, începând cu licitaţiile din 8 şi 9 iulie 2020, monedă de tranzacţionare pentru orice cumpărător.

Sesiunea de licitații a Casei VikArt se va deschide miercuri, 8 iulie 2020, ora 19:00, cu licitaţia ”Reflexii cromatice”, în care iubitorii de frumos vor regăsi nume mari ale artei moderne şi contemporane româneşti: Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Theodor Pallady, Camil Ressu, Samuel Mützner, Ștefan Popescu, Iosif Iser etc.

Sesiunea continuă și joi 9 iulie 2020, ora 19:00, cu prima licitație organizată în România dedicată nudului. Intitulată ”Fascinația nudului”, licitația întrunește opere de artă realizate de artiști importanți, precum: Corneliu Baba, Nicu Enea, Sabin Bălașa, Marcel Guguianu, Ion Irimescu, Medi Wechsler Dinu, Corneliu Vasilescu, Mircia Dumitrescu, Vladimir Șetran etc.

Cu cele 220 de opere prezente în cele două licitaţii, selecția propusă de VikArt se constituie într-o scurtă istorie a artei plastice românești, ilustrând, astfel, decenii de artă românească, ca un dialog eficient între tradiţie și modernitate. Licitațiile se vor ține exclusiv online sau telefonic și vor fi transmise live pe www.vikart.ro, cât și pe platformele de socializare VikArt. Colecționarii și iubitorii de artă au posibilitatea de a participa la licitație atât online prin aplicația VikArt (disponibilă în AppStore și GooglePlay) cât și prin platforma digitală numită Bitcoin.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!