Închide

Premieră mondială: O fabrică din Essex va produce combustibil pentru avioane din fecale

Avatar
Wizz Air A32195e9598dd1af6a18ba03ff00007faa96 E4381e47

Sursa foto: Wizz Air.

Timp de citire: 2 minute

A fost anunțată prima fabrică la scară comercială din lume care transformă deșeurile umane în combustibil sustenabil pentru aviație (SAF-sustainable aviation fuel).

Compania de biocombustibili Firefly intenționează să dezvolte fabrica din Harwich, Essex, și speră să livreze combustibil până în 2028, scrie BBC.

Aceasta a ajuns la un acord cu Wizz Air pentru a furniza până la 525.000 de tone de SAF pe o perioadă de 15 ani.

Directorul executiv al Firefly, James Hygate, a declarat că biosolidele sunt “un fel de chestii dezgustătoare”, dar “o resursă uimitoare”.

“Transformăm apele uzate în combustibil pentru avioane. Nu mă pot gândi la multe lucruri care să fie mai mișto decât asta”, a adăugat dl Hygate.

Producția SAF implică utilizarea cu aproximativ 70% mai puțin carbon decât combustibilul pentru avioane convențional, dar este de câteva ori mai scump de produs.

Compania de utilități Anglian Water s-a angajat să furnizeze biosolidele – un produs al procesului său de tratare a apelor reziduale – către Firefly, ca parte a unei faze pilot inițiale.

Paul Hilditch, directorul operațional al Firefly, a declarat că în Marea Britanie există suficiente biosolide pentru a satisface “jumătate din cererea obligatorie de SAF în 2030”.

“Și nu doar în Marea Britanie, desigur. Oriunde în lume unde sunt oameni, există rahat”, a adăugat el.

Firefly a declarat că se află în curs de obținere a aprobării de reglementare pentru ca sistemul său să fie utilizat pentru aeronavele cu combustibil.

Wizz Air a anunțat, de asemenea, că speră să alimenteze 10% din zborurile sale cu SAF până în 2030.

Yvonne Moynihan, ofițer corporate și ESG (mediu, social și guvernanță) la Wizz Air, a declarat că găsirea unui combustibil sustenabil este crucială pentru reducerea emisiilor de carbon din aviație.

Ea a spus că va fi nevoie de o “accelerare a producției de SAF” și a făcut apel la factorii de decizie politică să sprijine investițiile.

Guvernul dorește ca, până în 2030, cel puțin 10% din combustibilul pentru companiile aeriene din Regatul Unit să fie fabricat din materii prime durabile.

scroll to top