Închide

Premierul, optimist: ”Economia României, performanţa care SPULBERĂ estimările apocaliptice!”

Avatar
Florin Citu

Foto: Epoch Times

Timp de citire: 2 minute

Produsul intern brut a scăzut anul trecut cu 3,9%, date mai bune decât erau anticipate atât în prognoza oficială, cât şi în cea a băncilor, conform cifrelor prezentate marţi de INS Prim-ministrul Florin Cîţu consideră că această performanţă ”spulberă estimările apocaliptice” şi anunţă că Guvernul nu se opreşte aici, iar 2021 va fi anul reformelor şi al investiţiilor, pentru a corecta ”30 de ani de amânări şi de populism”.

Produsul intern brut a crescut cu 5,3% în trimestrul patru faţă de trimestrul trei, ca serie ajustată. Scăderea faţă de trimestrul patru din 2019 a fost de 1,5% pe serie brută şi de 1,7% pe serie ajustată sezonier, arată datele semnal publicate de INS.

În trimestrul trei economia crescuse cu 6,1% faţă de trimestrul doi, iar în trimestrul doi scăzuse cu 12,2% faţă de primul trimestru.

Prognoza oficială, folosită şi la construcţia bugetului pentru acest an, arăta o scădere economică de 4,4% în 2020, cu scăderi pe toate ramurile economiei, cu excepţia construcţiilor, conform Profit.ro.

Prim-ministrul Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe, consideră că au fost spulberate estimările apocaliptice şi anunţă că 2021 va fi anul investiţiilor şi al reformelor.

 ”Economia României, performanţa care SPULBERĂ estimările apocaliptice!  În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5.3%!!! O performantă fantastică. Cea mai RAPIDĂ revenire a economiei din istorie.   Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!   În 2020, economia României, alături de cea globală, a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Cu toate acestea, s-a contractat cu DOAR 3.9%”, subliniază Cîţu.
 El afirmă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi a spulberat toate estimările apocaliptice.
”Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat.  România a PERFORMAT în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2.5% mai bine decât TOATE estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare.  Nu ne oprim aici. Anul acesta este anul REFORMELOR şi al INVESTIŢIILOR. Corectăm 30 de ani de amânări şi de populism. În acest prim mandat, de 4 ani, promit să pun economia pe o traiectorie de creştere economică sustenabilă şi să creez un mediu economic în care toţi românii au şansa de reuşi”, conchide Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.
scroll to top