Închide

Presa străină: Olandezii de la Ahold Delhaize își dublează prezența în România

Avatar
Profi

Foto: https://mideuropa.com/

Timp de citire: < 1 minut

Ahold Delhaize își dublează prezența în România prin achiziția jucătorului local Profi Rom Food, o fostă parte a grupului concurent Louis Delhaize.

Presa belgiană scrie că grupul olandez de retail a plătit 1,3 miliarde de euro pentru lanțul românesc de supermarketuri Profi Rom Food SRL (pe scurt Profi), un retailer alimentar cu 1.654 de magazine care a obținut anul trecut vânzări de 2,5 miliarde de euro.

Potrivit Ahold Delhaize, România este o piață atractivă și în creștere, iar lanțul Profi completează prezența actuală de 969 de magazine Mega Image, actualul lanț al grupului din țara est-europeană, scrie Retail Detail.

Ahold Delhaize se așteaptă să genereze o creștere semnificativă a vânzărilor și sinergii din această tranzacție. Achiziția nu a fost încă aprobată de Consiliul Concurenței din România, dar se preconizează că se va încheia în 2024.

Profi, un fost lanț al grupului Louis Delhaize, este prezent în România din anul 2000. În 2016, grupul a fost vândut către fondul de investiții majoritar polonez MEP Retail Investments, parte a Mid Europa Partners.

scroll to top