Închide

Președintele Argentinei promite reduceri “semnificative” de taxe dacă Congresul aprobă reformele

Avatar
Javier Milei

Foto: Javier Milei Twitter/X

Timp de citire: < 1 minut

Președintele Argentinei, Javier Milei, a declarat sâmbătă că va aplica o reducere “semnificativă” a impozitelor dacă Congresul va aproba un proiect de lege pentru reducerea intervenției statului în economie, arată Reuters.

Aflat în mijlocul unei crize economice prelungite, cu o inflație ridicată, președintele dorește ca Congresul să aprobe un pachet de reforme economice pentru a stimula investițiile.

“Guvernul național va avansa o reducere semnificativă a impozitelor, începând cu impozitul pe țară, un impozit care provoacă distorsiuni”, a declarat Milei în timpul unui eveniment în provincia Cordoba.

Milei spera ca pachetul său extins de reforme economice să fie deja aprobat și să semneze un pact cu guvernatorii regionali în această lună. Acest efort a fost blocat de rezistența din Congres, unde el controlează doar o minoritate de locuri.

Proiectul său de reformă, care cuprinde de la planuri de privatizare a entităților de stat până la măsuri pentru a oferi mai multe stimulente pentru afaceri, a trecut de camera inferioară a doua oară când a fost propus, iar acum are nevoie de aprobarea Senatului. Probabil că va suferi mai multe revizuiri înainte de un vot final.

Pachetul de măsuri este esențial pentru planurile sale de redresare a economiei țării, care se confruntă cu o inflație de aproape 300% și cu ani de controale stricte ale capitalului care afectează comerțul. De asemenea, economia se scufundă în recesiune, iar el a instituit măsuri dure de austeritate.

Cu ocazia unei vizite recente la producătorii agricoli, președintele de extremă dreapta a declarat că va reduce taxa pe exporturile agricole, în cazul cărora Argentina este lider mondial.

scroll to top