Închide

România va avea un Institut de Cercetare în Inteligenţa Artificială

Avatar
444445234 900127985251899 6566338674029341232 N

foto: Facebook/Marcel Boloș

Timp de citire: < 1 minut

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat că România va avea un Institut de Cercetare în Inteligența Artificială. Prin intermediul acestui institut, România va putea să-și dezvolte propriile soluții tehnologice, să formeze specialiști și să colaboreze cu parteneri internaționali, a explicat ministrul. Boloș a mai precizat că proiectul ne va aduce beneficii economice semnificative.

Boloș anunță înființarea unui Institut de Cercetare în Inteligența Artificială

„România va avea un Institut de Cercetare în Inteligenţa Artificială.

Am avut onoarea să particip la inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție, pas important spre consolidarea poziției noastre pe harta internațională a tehnologiei și cunoașterii. (…)

Prin intermediul acestui institut, România va putea să-și dezvolte propriile soluții tehnologice, să colaboreze cu parteneri internaționali și să formeze specialiști de top în domeniu.

Ca ministru de Finanțe, sunt mândru să susțin acest proiect ambițios, care va genera beneficii economice semnificative. La #MF, am început să utilizăm #AI pentru detectarea anomaliilor și analiză comportamentală în lupta antifraudă.

Primele date pe care le-am scos deja din e-factura și din celelalte module antifraudă ne-au uimit de-a dreptul. Este încurajator să vezi cu ce precizie pot fi evaluate riscurile cu ajutorul algoritmilor de machine learning”, a transmis ministrul Marcel Boloș, într-o postare pe Facebook.
scroll to top