Închide

Președintele polonez vorbește despre un „acord preliminar” pe Bugetul UE

Avatar
flag, poland, the mast

Fotografie de crsntdesign pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că a fost „schițat” un „acord preliminar” privind bugetul european, Varșovia și Budapesta amenințând anterior că își vor folosi dreptul de veto pentru acest buget dacă va exista un mecanism de respectare a statului dreptului asociat, potrivit HotNews.ro.

“Este deja schițat un acord preliminar”, a spus el la o conferință de presă comună cu omologul său ceh Milos Zeman.

„Lucrările și discuțiile sunt în desfășurare, acest acord este rezultatul eforturilor foarte acerbe ale partidelor poloneze și maghiare, dar și al președinției germane a Uniunii Europene”, a adăugat președintele polonez.

Potrivit unei surse europene de la Bruxelles, cei douăzeci și șapte membri ai UE au examinat miercuri, în ajunul unui summit, o „declarație” care specifică funcționarea mecanismului de asociere a bugetului european și respectarea statului drept, intenționat să convingă cele două țări să își retragă vetoul asupra planului de redresare al UE.

În absența unei retrageri sau a unei modificări a mecanismului statului de drept – lucru pe care deputații europeni și mai multe țări au refuzat să-l facă – Budapesta și Varșovia sunt gata să fie mulțumite cu o „decizie” clarificatoare privind procedurile sale de operare, a declarat această sursă pentru AFP.

scroll to top