Închide

A fost lansată prima aplicație Apple destinată sportului

Avatar
apple inc, mac, apple store

Fotografie de matcuz pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania a lansat Apple Sports, o aplicație gratuită pentru iPhone care oferă scoruri în timp real și statistici cheie, potrivit CNN.

Disponibilă inițial în SUA, Marea Britanie și Canada, aplicația va include informații despre următoarele ligi: MLS, NBA, NCAA, NHL, Bundesliga, LaLiga, Liga MX, Ligue 1, Premier League și Serie A. Apple susține că mai multe ligi vor deveni disponibile în timp, inclusiv MLB, NFL, NCASF, NWSL și WNBA pentru sezoanele următoare, scrie G4Media.

Cu ajutorul aplicației, utilizatorii vor putea să-și personalizeze tabelele de scor pentru a-și urmări echipele, ligile și turneele preferate și să comute între diferite secțiuni, cum ar fi informații despre play-by-play, statistici despre echipă, detalii despre formație și cote de pariuri live – acestea din urmă pot fi opțional dezactivate de utilizator în setări, notează Apple.

„Am creat Apple Sports pentru a oferi fanilor sportului ceea ce își doresc, o aplicație care oferă acces incredibil de rapid la scoruri și statistici”, a declarat Eddy Cue, vicepreședinte senior al serviciilor Apple, care supraveghează aplicația și a fost implicat personal în crearea acesteia.

În timp ce aplicația în sine este gratuită, aceasta poate ajuta Apple să direcționeze clienții către celelalte oferte de abonament în sporturi live, prin intermediul aplicației Apple TV, unde utilizatorii pot viziona jocuri live. Compania a investit în afacerile sale sportive în ultimii ani, semnând parteneriate cu Major League Baseball, cu un acord de streaming pe 10 ani care a început în 2023. Anul trecut a început, de asemenea, să ofere MLS Season Pass prin aplicația Apple TV, pentru 14.99 dolari pe lună sau 99 dolari pe sezon, potrivit TechCrunch.

Lansarea noii aplicații sportive vine odată cu începerea celui de-al 29-lea sezon al MLS și al primului sezon complet al lui Lionel Messi la Inter Miami, a mai menționat Apple. Apple Sports este oferit în engleză, franceză și spaniolă și necesită iOS 17.2 sau o versiune ulterioară pentru descărcare și rulare.

scroll to top