Închide

Cel mai bătrân câine din lume a murit în Portugalia la o vârstă de neconceput pentru Guinness Book

Avatar
Bobi Portugalia

Foto: REUTERS/CATARINA DEMONY

Timp de citire: 2 minute

“Cel mai bătrân câine din toate timpurile” și-a pierdut titlul după o revizuire a datei sale de naștere. Directorul Guinness, Marc McKinley, a declarat că nu există dovezi concludente care să ateste definitiv data de naștere a câinelui.

Este vorba despre câinele ciobănesc Bobi, care a murit în Portugalia, în octombrie 2023, la vârsta presupusă de 31 de ani și 165 de zile. Dar nu au existat dovezi concludente care să susțină această afirmație, a precizat joi Guinness Book of Records.

Datele privind microcipurile din registrul portughez al animalelor de companie Siac au o importanță centrală.

Când Bobi a fost microcipat în 2022, nu era necesară nicio dovadă de vârstă pentru un câine născut înainte de 2008. Animalul locuia în satul Conqueiros, cu 300 de locuitori, la aproximativ 150 de kilometri nord de Lisabona.

“Pe baza acestor date privind microcipul, nu avem nicio dovadă concludentă pentru a dovedi definitiv data nașterii lui Bobi”,

a declarat directorul Guinness, Mark McKinley, potrivit comunicatului de presă citat de Der Standard.

Ancheta a fost lansată după ce veterinari și alți experți și-au exprimat îngrijorarea atât în privat, cât și în public, iar investigațiile din mass-media au ridicat, de asemenea, îndoieli. Ca urmare, titlul Guinness a fost revocat temporar în ianuarie.

“Bineînțeles, ca în cazul oricărui record, suntem bucuroși să analizăm orice nouă dovadă dacă o primim”,

a declarat McKinley.

Stabilirea noului deținător al recordului va fi dificilă.

“Va trece mult timp până când răspândirea microcipurilor în întreaga lume va ajunge la nivelul deținerii de animale de companie, în special a animalelor de companie mai în vârstă.”

Până atunci, Cartea Recordurilor Guinness necesită dovezi documentare pentru toți anii de viață ai unui animal de companie.

“Vom continua să cerem declarații de la veterinari și martori și vom lua în considerare și datele despre microcipuri, dacă sunt disponibile”,

a conchis reprezentantul Guinness Book.

scroll to top